Predsednik Srbije Boris Tadić nastavlja trodnevnu radnu posetu Italiji, koja je juče obuhvatila njegove razgovore sa italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem i ministrima inostranih poslova i odbrane Đanfrankom Finijem i Antoniom Martinom.

Potpisivanjem Bukureštanske deklaracije u Bukureštu je završen osmi samit šefova država i vlada Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi. Domaćin skupa, rumunski predsednik Trajan Basesku, istakao je na konferenciji za štampu posle završetka samita da su se svi učesnici složili da je regionalna saradnja od izuzetnog značaja i da je udružena međusobna podrška mnogo.

U Beogradu će biti održan prvi sastanak Radne grupe za povratak raseljenih na Kosovo i Metohiju, u čijem će radu učestvovati predstavnici Beograda i Prištine. Sastankom će predsedavati predstavnik UNHCR Gotfrid Kefner.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković odlazi u dvodnevnu posetu Francuskoj.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić prisustvovaće raspravi Tribunala o ustupanju slučaja “vukovarske trojke” – optuženih oficira bivše JNA Mileta Mrkšića, Miroslava Radića i Veselina Šljivančanina.

Ministri pravosudja Srbije i Crne Gore Zoran Stojković i Željko Šturanović učestvovaće na medjunarodnoj konferenciji o borbi protiv korupcije u Jugoistočnoj Evropi, koja se održava u Briselu, i očekuje se da će potpisati zajedničku deklaraciju na tu temu.

Suđenje optuženima za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine biće nastavljeno u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu. Pred sudskim većem sudije Dragoljuba Albijanića iskaze će predočiti svedoci. Za zločinačko udruživanje, ubistvo i pokušaj ubistva optužnica tereti devet osoba.

Poslanici Skupstine Srbije nastaviće raspravu o amandmanima na vladin Predlog zakona o turizmu. Sledeća tačka dnevnog reda tekuće sednice je predlog zakona o Vladi.

ladin Predlog zakona o turizmu. Sledeća tačka dnevnog reda tekuće sednice je predlog zakona o Vladi.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…