Budući da većina mladih ljudi danas, ne koriste zdrave stilove života, Vlada Republike Norveške je slučajnim uzorkom odabrala dve opštine, od kojih je jedna Valjevo, a u okviru nje 6 škola koje će uraditi projekat prevencije bolesti i zavisnosti. Program prevencije bolesti zavisnosti kod maloletnika sa akcentom na narkomaniju koji je u toku sprovodi se u tri osnovne i tri srednje škole u Valjevu. Cilj projekta nije da učenici samo nauče šta je to droga već da je ne probaju.
Projekti najmanje sadrže takozvani direktan prenos informacija koji podrazumevaju tribine, a veći deo čine aktivnosti kroz sekcije po školama koje se u većoj meri odviju subotom i imaju za cilj da okupiraju slobono vreme učenika.

U projekat su od OŠ uključene OŠ Sestre Ilić, Vladika Nikolaj i Desanka Maksimović, a od srednjih Gimnazija, medicinska i ekonomska. Za realizaciju ovog projekta Norveška ambasada kao finansijer izdvojila je oko 80 hiljada evra. U OŠ Vladika Nikolaj danas su zajedničku akciju u okviru projekta Prevencije bolesti zavisnosti imale zajedno sve tri OŠ uključene u projekat, a najangažovaniji bili su nastavnici i roditelji. lesti zavisnosti imale zajedno sve tri OŠ uključene u projekat, a najangažovaniji bili su nastavnici i roditelji.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…