Posle odličnih rezultata postignutih u martu – srebrne medalje Stefana Zimonjića i bronzane medalje Katarine Jovanović na Republičkom, i tri bronzane medalje Anđelke Petrović na Državnom prvenstvu – plivači PVK “Valis” nastavili su da nižu uspehe i na takmičenjima u aprilu. Bilans aprilskih plivačkih mitinga je – ukupno 27 medalja za plivače PVK “Valis”.
Medaljama su se okitili Marković Lazar (95.), Zimonjić Stefan (94.), Jovanović Dimitrije (94.), Ranković Lazar (94.), Đurica Eva (94.), Petrović Anđelka (92.), Petronijević Vanja (91.), Antonić Strahinja (91.), Jakovljević Tijana (91.), Jovanović Katarina (90.) i Tomašević Dušan (87.).
Na poslednjem u nizu takmičenja, na “VII Uskršnjem mitingu” u Novom Sadu – u veoma jakoj konkurenciji 478 plivača iz dvadeset jednog plivačkog kluba – devetočlana ekipa “Valisa”, koju su činili najmlađi plivači, ostala je bez medalja, ali su ostvarili veoma dobre rezultate i pokazali da, uprkos teškim uslovima u kojima treniraju, spremnu ulaze u letnju sezonu takmičenja.
Posle pauze tokom Uskršnjih praznika, plivačka takmičenja se nastavljaju istim tempom – slede “Dživdžan cup” i “Liga Beograda” u Beogradu, “Crnica cup” u Paraćinu, “Mladost cup” u Zrenjaninu i miting “Car Konstantin” u Nišu.
Istovremeno uprava kluba obavljaće pripreme za “VIII Petnica cup” koji će biti održan 18. juna na bazenima u Petnici, sa ciljem da ovogodišnje takmičenje nadmaši i po kvalitetu i po broju učesnika sva prethodna.
* * *
Pripreme seniorske reprezentacije SCG i plivački kamp za juniorsku i kadetsku kategoriju reprezentacije SCG biće održani od 27. aprila do 08. maja u Obrenovcu. Na poziv Plivačkog Saveza Srbije, na pripremama će učestvovati kao pomoćni trener i Vladimir Bošković, trener “A” tima PVK “Valis”. Ovo je još jedno veliko priznanje za naš klub – pored odličnih plivača u Valjevu niču i odlični plivački stručnjaci.

* * *
Najava letnje sezone u Petnici

Ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, i ukoliko bazeni budu spremni za korišćenje, plivači i vaterpolisti PVK “Valis” započeće sa svakodnevnim treninzima u Petnici već tokom maja. Novi ritam treninga i odlični uslovi omogućiće još bolje rezultate naših plivača na takmičenjima koja predstoje.
Takođe, ukoliko bazeni budu spremni, već u maju će se na pripremama u Petnici naći i reprezentativci iz PK “Crvena Zvezda”, predvođeni iskusnim stručnjakom Sašom Škanatom. Dolazak na pripreme u Petnicu u junu najavili su i iz PK “Jagodina 2000”, a interesovanje i ostalih klubova, kako iz SCG, tako i iz ex-YU republika, je veoma veliko. Sa svojim prirodnim potencijalima i postojećim sportskim objektima Petnica ima veliku šansu da postane centar plivačkog sporta u Srbiji. Te šanse bile bi još veće ukoliko bi se realizovao projekat pokrivanja bazena balonom tokom zimskog perioda i obezbedili manji smeštajni kapaciteti u blizini bazena.
t pokrivanja bazena balonom tokom zimskog perioda i obezbedili manji smeštajni kapaciteti u blizini bazena.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…