Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general-pukovnik Nebojša Pavković obavestio je Vladu Srbije da je doneo odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal.

Konačna odluka o studiji izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru biće doneta u Luksemburgu, na redovnom sastanku Saveta ministara inostranih poslova Evropske unije.

Na podizanju novog privremenog nasipa za zaštitu sela Miletićevo i Markovićevo kod Plandišta juče je, pored meštana, učetvovalo i 1.050 vojnika s teškom mehanizacijom”, izjavio je Tanjugu direktor Vodoprivrednog preduzeća “Južni Banat” Mirko Ratkovac.

U autobusu koji su izvukli iz Tise specijalci žandarmerije i vojske i stručnjaci građevinske kompanije “Ivan Milutinović”, nema tela nastradalih putnika, izjavio je rukovodilac akcije izvlačenja Ivan Vidmar.

Predsednik Državne zajednice Svetozar Marović obratiće se Parlamentarnoj skupstini Saveta Evrope. On je rekao da je pozvan da učestvuje na prolećnom zasedasnju u Strazburu i ocenio da taj poziv “predstavlja čast i poziv ohrabrenja Srbiji i Crnoj Gori na putu ka evropskim integracijama”.

Predsednik republičke vlade Vojislav Koštunica izjavio je da je dobijanje pozitivne studije izvodljivosti “prvi institucionalni korak u procesu evropskih integracija” i da će to delovati integrativno i na odnose unutar državne zajednice.On je rekao da se i danas, 190. godina posle Drugog srpskog ustanka, ponovo nalazimo pred zadatkom “sređivanja države”, donošenja modernog Ustava, kompromisnog rešavanja kosovskog pitanja i ulaska u Evropu.

U Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu za organizovani kriminal biće nastavljeno suđenje pripadnicima “zemunskog klana”, a biće saslušan svedok saradnik Zoran Vukojević.

Posle jednonedeljnog odsustva usled povišenja krvnog pritiska, bivši jugoslovenski i srpski predsednik Slobodan Milošević vraća se u sudnicu Haškog tribunala da bi nastavio dokazni postupak odbrane, koji sam vodi. Sledeći svedok odbrane je Dragan Jašović, bivši policijski inspektor iz Uroševca.
odbrane, koji sam vodi. Sledeći svedok odbrane je Dragan Jašović, bivši policijski inspektor iz Uroševca.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…