Na 10 jubilarni Medjunarodni konkurs za mlade autore do 20 godina na temu Mrtva priroda koju organizuje revija ~Likvni svet~ iz Celja stiglo je 11264 radova iz 48 drzava.

18. APRILA U VALJEVSKOM DOMU KULTURE PROMOVISANA JE KNJIGA @IYGUBLJENO KOSOVO@ AUTORKE MARILINE VEKA. KNJIGA JE DODATNO ZANIMLJIVA JER JE STAMPANA NA SRPSKOM I ITALIJANSKOM JEZIKU.

Omladinski centar Valjevo i Ustanova za dnevni boravak dece “Milica Nozica organizovalo je izlozbu likovnih radova dece Valjevskih obdanista

U nedelju 24. aprila je u hramu presvete bogorodice održan koncert duhovne muzike. Koncert “U susret Vaskrsu” organizovali su crkvena opština Valjevo i hor Hadži Ruvim.

Najvise radova stiglo je iz Irana, Grcke, Rusije, Turske, Rumunije, Slovacke, Slovenije i SCG. Medju nagradjenima je i Dusan Panic sada ucenik II razreda Os. Milovan Glisic. Kada je rad poslat Dusan je bio u predskolskoj ustanovi Milica Nozica.

20. maja ove godine, u galeriji likovnoh radova u Celju bice otvorena izlozba nagradjenih radova. Na otvaranju izlozbe ce pored nagradjenih prisustvovati i ambasadori zemalja iz kojih dolaze učesnici.

Knjiga prikazuje unistavanje srpskih svetinja i zlocine koji su pocinjeni nad srpskim stanovnistvom. Autorka naglasava da ovim delom nikoga nije postedela inaglasava da se desavanjima na kosovu sa svojih ognjista unistava citav jedan narod. Na promociji na kojoj su uz autora ucestvovali i dr. Ljiljana Colic, dr. Ljubomir Protic, jerej Milorad Sredojevic posebno je istaknuta hrabrost jedne strane novinarke da govori o juznoj srpskoj pokrajini. Delo @Izgubljeno Kosovo@ je objavila izdavacka kuca @Hriscanska misao@, a autorka italijanka Mariline Veka je na kosovu bila oko 50 puta.

Kosovo ostaje kao neiscrpna tema ne samo u istorijskom i političkom, već i u književnom smislu.
Amerikanci kažu: Cinjenica je da Srbi nikada nece prihvatiti odvajanje Kosova, pa ono sto treba da uradimo jeste da minimiziramo njihovu opstrukciju.”
Evropljani to vide drugacije. “U Evropi, nezavisnost Kosova je daleko od resene stvari. Niko u Evropi nece reci da ce Kosovo biti nezavisno”. Jedna stvar je jasna: UN, Amerikanci i EU moraju preuzeti inicijativu, jer ako to ne ucine, zadatak ce ponovo pasti na ljude sa oruzjem.

Na izlozbi je prikazano oko 200 radova iz svih obdanista, a tema je bila Moja poruka prolecu. Danas su podeljene i nagrade za najbolje radove koje su dobili Rastko Jakovljevic iz obdanista Kolibri, Nevena Micic-Hajdi, Ivona Ristic-Zvoncic, Kaca Ristic-Pcelica, Marko Jovic-Nasa Radost i Emilija Petrovic iz obdanista Bambi.

izjava

U toku maja i juna ove godine bice organizovana manifestacija pod nazivom Deciji dani kulture, koji predstavljaju stvaralastvo dece iz razlicitih oblasti umetnosti. Sto se tice likovnog programa u okviru ove manifestacije bice otvoren 12 likovni salon gde ce biti predstavljeni najuspesnijni radovi ucenika gradskih i seoskih skola

U nedelju 24. aprila je u hramu presvete bogorodice održan koncert duhovne muzike. Koncert “U susret Vaskrsu” organizovali su crkvena opština Valjevo i hor Hadži Ruvim. Na programu su bila dela: Oče naš, Svjati bože, Aliluja, Heruvimska pesma, Tebe pojem, Dostojno jest, Telo hristovo, Antifon, Mati božja, Veličit. Dirigent profesor Dragan Vasiljević. Dečiji hor vodila je dirigent Milica Stepanović.

ić. Dečiji hor vodila je dirigent Milica Stepanović.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…