U ponedeljak 25. aprila u hotelu Grand u 10 sati biće organizovan okrugli sto pod nazivom “Nacionalni konsenzus o evropskoj budućnosti Srbije”. Očekuje se da na skupu govori šef misije OEBS-a u SCG Mauricio Masari, Ksenija Milivojević, predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine, Duško Lopandić, pomoćnik ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom, vladika šabačko-valjevski Lavrentije, Danijela Pantić, generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji, Radomir Stevanović, načelnik KO idr.
Učesnici okruglog stola biće načelnici Mačvanskog, Zlatiborskog, Moravičkog i Kolubarskog okruga, predsednici opština iz tih regiona, predsednici privrednih komora i predstavnici verskih zajednica, sindikata, NVO i studentskih asocijacija.
U prvom delu skupa tema je “Evropske perspektive Zapadne Srbije, a u drugom “Regionalni pristup evropskim integracijama – uloga glavnih aktera. Nakon toga sldi diskusija.
Ovaj skup je inače četvrti i ujedno i zaršni okrugli sto posle Beograda, Novog Sada i Niša u kojima je propraćeno usvajanje Rezolucije o pridruživanju EU od strane Narodne Skupštine Republike Srbije.
Organizatori su Odbor evropskog pokreta u Srbiji i Kolubarski okrug. ne Narodne Skupštine Republike Srbije.
Organizatori su Odbor evropskog pokreta u Srbiji i Kolubarski okrug.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…