Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, obilazeći poplavljeno banatsko područje i selo Jaša Tomić, da će zahtevati da se utvrdi odgovornost pojedinaca i institucija koje u ovoj situaciji nisu uradile svoj deo posla kako treba.

Predsednik Vladinog odbora za elementarne nepogode ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić i član Odbora ministar energetike Radomir Naumov, obišli su područja ugrožena poplavama, upoznali se sa situacijom i informisali članove Kriznog štaba o odlukama i merama Vlade Srbije kako bi se što pre sanirala krizna situacija, saopšteno je danas u Beogradu.

“Dan sećanja” na žrtve genocida u 20. veku prvi put u našoj zemlji zajednički obeležavaju Srbi, Jermeni, Jevreji, Romi i Grci, nizom manifestacija koje će trajati do 24 aprila.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je u Skoplju da je za Srbiju i Crnu Goru od izuzetne važnosti pitanje demarkacije granice sa Makedonijom u delu prema Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović obratiće se u utorak, 26.aprila, članovima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope koja u ponedeljak u Strazburu počinju redovno prolećno zasedanje, saopštila je služba za informisanje Skupštine SCG.

Predstavnica za štampu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Kristina Galjak izjavila je Tanjugu da Savet ministara Unije “ima poslednju reč” u pogledu studije izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru, ali je naglasila da sve dosadašnje pripreme govore da će ocena studije biti pozitivna.

Portparol UNMIK-a Remi Durlo izjavio je danas mitrovačkom “Kontakt plus radiju” da su do sada u jami Volujak kod Kline pronađeni ostaci 21 osobe i da je devet među njima identifikovano.

Predsednik Udruženja porodica nestalih lica u Sarajevu Milan Mandić izjavio je da veliki broj srpskih porodica ni do danas nije saznalo istinu pod kojim okolnostima su stradali i nestali njihovi članovi tokom rata u BiH, zbog opstrukcije bošnjačkih predstavnika u organima vlasti.
li i nestali njihovi članovi tokom rata u BiH, zbog opstrukcije bošnjačkih predstavnika u organima vlasti.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…