Izvlačenje autobusa iz Tise prekinuto je u ponedeljak uveče zbog pucanja jedne od dve sajle kojima je autobus trebalo da bude izvučen.Ronioci žandarmerije su prethodno sajlama vezali autobus za brod koji ga je i dovukao do bačke obale Tise. Pošto je autobus dovučen do obale moglo se videti nekoliko ekipa u čamcima kako pretražuju vrbake uz obalu reke, ali je sa tim nakon oko pola sata prekinuto, da bi nakon toga bile zaustavljene sve aktivnosti na izvlačenju autobusa, koje će biti nastavljeno u utorak pre podne

Vlada Srbije odlučila je da sredu, 20. april, proglasi Danom žalosti povodom tragedije izazvane teškom saobraćajnom nesrećom na mostu na Tisi kod Žablja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Sa Međunarodnim monetarnim fondom je postignut dogovor u principu, a o detaljima fiskalne i monetarne politike biće razgovora početkom maja, dok bi u junu trebalo da bude raspoloživa druga tranša od 200 miliona dolara, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus posle pregovora u Vašingtonu o okončanju pete revizije u okviru aktuelnog trogodisnjeg finansijskog aranžmana sa MMF-om.

Ostaci 12 žrtava za koje se pretpostavlja da su Srbi, pronađeni su u pećini u regionu Kline, oko 50 kilometara od Prištine.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavo je u Vašingtonu da će Srbija učiniti sve što može da osumnjičeni za ratne zločine budu izručeni Haškom tribunalu.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i evropski komesar za proširenje Oli Ren složili su se danas da je pozitivna ocena Studije izvodljivosti prvi značjani korak SCG na putu ka Evropi, ali da pravi posao tek počinje, stavljajući u prvi plan ispunjavanje međunarodnih obaveza i ubrzano sprovođenje reformi.

Komesar Evropske unije za proširenje Oli Ren lično je danas u Beogradu preneo predsedniku Srbije Borisu Tadiću dobre vesti o pozitivnoj oceni sudije izvodljivosti, dok je srpski predsednik njega informisao o konkretnim obavezama koje stoje pred institucijama Srbije na daljem putu ka EU.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica i komesar Evropske unije za proširenje Oli Ren saglasili su se danas da je posle pozitivne studije izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru neophodno nastaviti proces reformi u ekonomskom, političkom i pravnom sektoru, radi bržeg približavanja SCG Evropskoj uniji. staviti proces reformi u ekonomskom, političkom i pravnom sektoru, radi bržeg približavanja SCG Evropskoj uniji. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…