Muzicka skola “Zivorad Grbic” iz Valjeva, je na republickom takmicenju ucenika muzickih i baletskih skola, zabelezila uspesne rezultate.

U VALJEVSKOM DOMU KULTURE JE ODRZANA I JEDNA VEOMA INTERESANTNA POZORISTNA PREDSTAVA > PUT PO SVETU NA TROTINETU< U IZVODJENJU TEATRA MILOVAN GLISIC
U restoranu Zlatibor sinoc je svecano otvorena izlozba akademskog slikara, Inge Mihailovic.

Iako je takmicenje u toku i traje do 15 aprila, svih 11 ucenika Muzicke skole zavrsilo je sa ucescem i yabeleili uspeh. Aleksandar Nikolic je jedan od ucenika Muzicke skole koji svira harmoniku i postigao veoma uspesne rezultate na raznim takmicenjima. Zapravo na svim takmicenjima na kojima je ucestvovao Aleksandar je bio LAUREAT, odnosno imao je maksimalan broj poena, sto pokazuje da je on veliki talenat.

Sto se tice republickog takmicenja ucenika muzickih i baletskih skola, prve nagrade su osvojili Andrija Mirkovic-klarinet, Tijana Tadic-flauta i Ana Marija Banovic-flauta. Druge nagrade su osvojili Radica Djedovic-flauta, Mina Radic-flauta, Djordje Marinkovic-flauta, Katarina Milosavljevic-klavir, Darko Jovanovic-klarinet i Nikola Zdravkovic-klavir,dok su trece nagrade osvojili Marija Tomic-flauta, i Olivera Pantelic-klavir.

Gradjanski multimedijalni interaktivni teatar “Milovan Dj. Glisic” koji je nastao u okrilju udruzenja dramskih, muzickih i audio-video stvaralaca organizuje predstavu “Put po svetu na trotinetu” autora Toda Nikoletica. Gradjanski teatar “Milovanm Glisic”, nastao je kao rezultat teznje za utemeljenjem kontinuiteta duhovnih vrednosti od vremena Milovana Glisica do danas, oslanjajuci se na kvalitet, polet i afinitet mladih umetnika, a prevashodno savrsenih studenata umetnickih akademija. Predstava je organizovana u reziji i scenografiji Ljubivoja Bube Markovica, Kostimograf je Svetlana Ennettah, kompozitor Zivadin Puric, aranzman Milan Nedeljkovic, produkcija zvuka Ivan Teofilovic, koreograf Igor Trifunovic, graficki dizajn Dusan Arsenic, i slikar scene zoran Velimanovic. Premijera predstave “Put po svetu na trotinetu” je u nedelju 17. aprila u 20 casova u Domu kulture u Valjevu.

U restoranu Zlatibor sinoc je svecano otvorena izlozba akademskog slikara, Inge Mihailovic. Urednik programa je Zivorad Jankovic novinar a cast da svecano otvori izlozbu imala je Dragana Maric, istoricar umetnosti, dok se za potpuniju atmosferu pobrinula grupa Free six. Likovna istrazivanja Inge Mihailovic vode ka pretakanju realnih oblika u apstraktne forme. U svakoj fazi svog razvojnog puta umetnica ostaje odana ekstremnom ekspresionaizmu kao osnovnom licnom izrazu, nalazeci sebe pre svega u velikim formatima.

Svoje akademsko znanje i samouvereno vladanje raznim likovnim tehnikama Inga koristi da se priblizi vizuelnoj granici pojavnog i apstraktnog sveta. Inga Mihailovic rodjena je 18.septembra 1965.godine u Beogradu. Fakultet likovnih umetnosti je zavrsila 1989 godine a magistrirala je 1993 godine. Inga se valjevskoj publici ovim javnim nastupom predstavila ostvarenjem iz cetiri ciklusa slika nastalih u periodu od 1987 do 2005godine.

005godine.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…