Haški optuženici Vladimir Lazarević, Dragoljub Ojdanić, Milan Milutinović i Nikola Šainović, koji su odlukom Tribunala pušteni na slobodu do početka suđenja, doputovaće u Beograd oko 19 časova avionom vlade Srbije, izjavio je za RTS, Šainovićev advokat Toma Fila.

Ljubiša Živadinović, advokat Nebojše Pakovića, izjavio je za RTS da je pismenim putem stupio u kontakt sa generalom Pavkovićem, koji mu je naložio da danonoćno radi i što pre završi pripremu odbrane. Advokat Živadinović je rekao da iz toga zaključuje da će se general Pavković, po završetku pripreme, sigurno uputiti za Hag.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u Dimitrovgradu da modernizacija železničke stanice u tom gradu, koja će biti jedinstveni carinski prelaz između Bugarske i SCG pokazuje da dve zemlje i pre nego što su zakoračile u Evropsku uniju pokazuju da su granice jugoistočne Evrope otvorene.

Sledeće dve godine će biti presudne za Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore pošto će pronalaženje obostrano prihvatljivog rešenja biti i ključni faktor za stabilnost čitavog regiona Zapadnog Balkana, ocenili su u Strazburu poslanici Evropskog parlamenta.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, u intervjuu koji danas objavljuje berlinski “Velt”, da nezavisnost Kosova i Metohije nije prihvatljiva za Beograd, ali je dodao da je Srbija spremna na kompromis.

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami će na centralnom skupu međunarodne parlamentarne konferencije u Sankt Peterburgu imati izlaganje posvećeno 60.godišnjici pobede nad fašizmom.

Delegacija Srbije učestvuje na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda [MMF] i Svetske banke u Vašington.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić izjavio je da se danas očekuje pozitivan odgovor iz Brisela za promenu carinskih stopa u Srbiji.
Parivodić izjavio je da se danas očekuje pozitivan odgovor iz Brisela za promenu carinskih stopa u Srbiji.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…