Evropski komesar za proširenje Oli Ren izjavio je juce u Strazburu, saopštavajući da je Evropska komisija usvojila pozitivnu ocenu studije izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru, da je to početak evropskog puta državne zajednice.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u Beogradu da pozitivna Studija izvodljivosti nije samo uspeh Vlade, već čitave države i društva i da se sada može “otvoreno reći da smo stupili na evropski put koji nas izvesno vodi u Evropsku uniju”.

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovaraće u Berlinu sa ministrom inostranih poslova Nemačke Joškom Fišerom i predstavnicima nemačkih političkih partija, a uveče će prisustvovati promociji zbornika tekstova Zorana Đindjića “Za demokratsku Srbiju u Evropi”, u koji su uvršteni i govori pojedinih nemačkih profesora i političara.

Predsednik Kosova Ibrahim Rugova isključio je danas mogućnost bilateralnih razgovora sa Srbijom o budućnosti ove srpske pokrajine.

Štrajkački odbor Sindikata radnika Rafinerije nafte Pančevo, koji već nekoliko dana štrajkuju i blokiraju isporuke derivata, trebalo bi da se izjasni o predlogu poslovodstva NIS-a da, pored ostalog, umesto u trećem tromesečju, rast zarada bude ostvaren od aprila.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus učestvovaće na forumu Kran Montana “Evropske perspektive i regionalna saradnja”, koji se održava u Zagrebu pod pokroviteljstvom hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Skupštini Srbije nastaviće zasedanje raspravom o Predlogu odluke o utvrđivanju Strategije razvoja energetike do 2015. godine.

Suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića nastavlja se danas u Specijalnom sudu, svedočenjem bivšeg šefa Biroa za komunikaciju Vlade Srbije Vladimira Popovića. vlja se danas u Specijalnom sudu, svedočenjem bivšeg šefa Biroa za komunikaciju Vlade Srbije Vladimira Popovića. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…