Sudeci po informacijama koje stizu iz Bavarske, valjevska opstina ce u realizaciji programa Evropske Unije za podrsku lokalnim samoupravama u Srbiji “Exchange” imati znacajnog partnera, prijateljski grad Pfafenhofen. U toku sutrasnjeg dana ocekuje se da tamosnji lokalni parlament usvoji inicijativu koja je potekla od dr Jovana Tomica, predsednika Opstine Valjevo iznetu prilikom njegovog boravka u zvanicnoj poseti Pfafenhofenu.

Predsednik Tomic je prilikom susreta sa gradonacelnikom Pfafenhofena, Hansom Prehterom i predstavnicima svih politickih grupa u parlamentu, predlozio saradnju i razmenu iskustva u nacinu odvajanja otpada, merenju utroska toplotne energije u poslovnim i stambenim prostorijama, kao i u oblasti daljinskog upravljanja gradskom rasvetom.

Cilj realizacije programa Exchange je prenosenje dobre prakse gradova i opstina Evropske Unije gradovima u Srbiji. Fond za sprovodjenje ovog programa u Srbiji je 3,3 miliona evra a pojedinacni projekat moze iznostiti od 25 do 100 000 evra. Svaka opstina moze ponuditi na realizaciju Evropskoj Uniji samo jedan predlog projekta.

Obave˛tavamo poljoprivrednike koji su pretrpeli i prijavili ˛tetu na voćnjacima od sneınih padavina tokom novembra pro˛le godine da će Op˛tina Valjevo dotirati podizanje novih zasada ˛ljive. Zainteresovani voćari mogu nabaviti sadnice (čačanka rodna, čačanka lepotica i stenlej) u Poljoprivrednoj ˛koli u Valjevu od subote, 16. aprila do srede, 20. aprila 2005. godine, od 8 časova.

Povla˛ćena cena sadnice iznosi 40 dinara ˛to predstavlja polovinu cene na slobodnom trıi˛tu.

/>
Povla˛ćena cena sadnice iznosi 40 dinara ˛to predstavlja polovinu cene na slobodnom trıi˛tu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…