Sednica SO na kojoj bi trebalo da se isprave uočene nepravilnosti koje je u svom dopisu navelo ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu biće održana do kraja ovog meseca. A inače skoro 6 meseci vodi se polemika oko toga da li je u valjevu legalno izabrana SO ili nije. Prvi dopis iz ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu stigao je 7. 12, a krajem marta sigao je i drugi u kome se predlaže skupštini sa uočene nepravilnosti otkloni u najkraćem roku.
Ministarstva ukazuje da je neophodno ponoviti proceduru potvrđivanja mandata odbornicima kojima je mandat dodeljen nakon podnošenje ostavke dva odbornika.
U dopisu stoji da treba da se van snage stave sve odluke koje su donete nakon potvrđivanja mandata novoizabranim odbornicima Skupštine na sednici 22.10 i u nastavku 5. 11.prinemom Poslovnika pre njegovog objavljivanja i stupanja na snagu te da se ponovi procedura donošenja svih odluka u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom SO.
Na kraju ostaje da sačekamo i tu novu novu sednicu SO koja će kao je najavljeno biti održana do kraja ovog meseca. Trenutno odborničku većinu u skupštini čini 27 odbornika NS, SRS, SPS, SNS i PSS. Na poslednjoj sednici u radu je učestvovao i odbornik SPO Slobodan Gvozdenović. Kako smo ipak nezvanično saznali na sledećoj sednici na kojoj bi procedura izbora skupštinskih organa trebalo da se ponovi 4 odbornika iz dve političke stranke mogli bi da napuste sadašnju vladajuću koaliciju i da podršku daju sadašnjim opozicionim strankama. tičke stranke mogli bi da napuste sadašnju vladajuću koaliciju i da podršku daju sadašnjim opozicionim strankama.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…