Komesar za proširenje EU Oli Ren izjavio je da je Srbija i Crna Gora dobila pozitivnu ocenu Studije o izvodljivosti.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovaraće s direktorom Evropske unije za zapadni Balkan Rajnhardom Pribeom i ambasadorom Evropske unije u SCG Hoseom Ljoverasom, najavio je šef vladine Kancelarije za saradnju s medijima Srđan Đurić.

Predsednik Srbije Boris Tadić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Nemačkoj. Tadić predvodi delegaciju srpskih biznismena na Sajmu privrede u Hanoveru, prisustvovaće promociji knjige o Zoranu Đinđiću i razgovarati sa nemačkim zvaničnicima, uključujući šefa diplomatije Jošku Fišera, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Srbije.

Predstavnik Nemačke u Kontakt grupi Majkl Šefer izjavio je danas u Beogradu da je predsednik Srbije Boris Tadić najavio da će pozvati kosovskog predsednika Ibrahima Rugovu na razgovore o rešavanju situacije na Kosovu.

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami izjavio je da očekuje da će se parlament Državne zajednice u prvih desetak dana maja sastati kako bi usvojio izmene i dopune Ustavne povelje o održavanju neposrednih izbora.

Austrijska ministarka spoljnih poslova Ursula Plasnik doputovaće u posetu Beogradu gde će se susresti sa predsednikom i potpredsednikom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom i Miroljubom Labusom, ministrom spoljnih poslova SCG Vukom Draškovićem i ministrom za ljudska i manjinska prava Rasimom Ljajićem.

Skupština Srbije počela je jedinstvenu raspravu o tri tačke dnevnog reda u vezi sa energetikom. Poslanici razmatraju Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o Elektroprivredi, izbor Saveta Agencije za energetiku i Strategiju razvoja energetike do 2015. godine, čiji je cilj očuvanje srpske elektropivrede.

Na suđenju optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića svedočenje je nastavio bivši potredsednik vlade Čedomir Jovanović. On je izjavio da je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj dobijao podatke iz BIA-e, koje je pod pseudonimom “Laufer” plasirao u listu “Identitet”.
ke Vojislav Šešelj dobijao podatke iz BIA-e, koje je pod pseudonimom “Laufer” plasirao u listu “Identitet”.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…