Agencija Rojters pod oznakom HITNO, pozivajući se na zvanične izvore u Evropskoj uniji, javlja da će Evropska komisija danas preporučiti da počnu pregovori sa Srbijom i Crnom Gorom o prvom sporazumu koji bi mogao da vodi ka punopravnom članstvu. Ova najava, kako se ocenjuje, znači pozitivnu ocenu Studije izvodljivosti za našu zemlju.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovaraće s direktorom Evropske unije za zapadni Balkan Rajnhardom Pribeom i ambasadorom Evropske unije u SCG Hoseom Ljoverasom, najavio je šef vladine Kancelarije za saradnju s medijima Srđan Đurić.

Predsednik Srbije Boris Tadić putuje u dvodnevnu radnu posetu Nemačkoj, gde će predvoditi delegaciju srpskih biznismena na Sajmu privrede u Hanoveru, prisustvovati promociji knjige o Zoranu Đinđiću i razgovarati sa nemačkim zvaničnicima, uključujući šefa dipllomatije Jošku Fišera, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Srbije.

Predstavnici međunarodne Kontakt grupe posetiće Pištinu.Članice Kontakt grupe, Sjedinjene Američke Države, Evropska Unija, Ruska Federacija, Nemačka, Francuska, Italija i Velika Britanija, ukazale su u Beogradu u ponedeljak da neće biti jednostranih rešenja za Kosovo i Metohiju i dodali da u toku 2005. mora da bude uložen potreban napor u pravcu svestranog pristupa.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće redovno zasedanje na kome bi najpre trebalo da razmotre Predlog zakona o prestanku Zakona o elektroprivredi.

Navodi koji su plasirani u pojedinim medijima da Vojska skriva Ratka Mladića neistiniti su i predstavljaju organizovane napade protiv našeg sistema odbrane, rekao je za RTS ministar Prvoslav Davinić.

Evropska komisija je saopštila da je donela odluku o raspodeli sredstava za ovu godinu iz programa CARDS za Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru, kao i za Kosovo i Metohiju, i po toj odluci državna zajednica dobija 184 miliona evra.
Srbiju i Crnu Goru, kao i za Kosovo i Metohiju, i po toj odluci državna zajednica dobija 184 miliona evra.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…