Najviši predstavnici Srbije i SCG – predsednik državne zajednice Svetozar Marović, predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik srpske vlade Vojislav Kostunica, ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović – sastaće se u Beogradu s predstavnicima Kontakt grupe za Kosovo. U centru pažnje razgovora predstavnika SCG i Kontakt grupe – koju čine SAD, Velika Britanija, Rusija, Italija i Francuska – biće, kako se pretpostavlja, pitanje konačnog statusa Kosova i Metohije.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica istakao je u razgovoru sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Pedijem Ešdaunom značaj dobijanja pozitivne Studije izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru i uspešno rešenje problema funkcionisanja Skupštine državne zajendice, čime je jasno pokazano opredeljenje za evropske integracije.

Evropska komisija je danas saopštila da je donela odluku o raspodeli sredstava za ovu godinu iz programa CARDS za Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru, kao i za Kosovo i Metohiju, i po toj odluci državna zajednica dobija 184 miliona evra.

Kolegijum Evropske komisije odlučiće sutra na sastanku u Strazburu o tome kakvu će ocenu dobiti studija izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru, rečeno je Tanjugu u Kabinetu evropskog komesara za proširenje Olija Rena.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio je danas da nema novih informacija o generalu Nebojši Pavković, ali da MUP “obavlja sve potrebne radnje u vezi sa tim”. Upitan da li je policija spremna da uhapsi Pavkovića, Jočić je odgovorio da je “osnovna dužnost MUP-a, između ostalog, da sprovodi te radnje”.

U Državnog graničnoj službi BiH i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske nemaju informacije da se bivši načlenik Generalštba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković, koga traži Haški tribunal, nalazi u Republici Srpskoj.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić izjavio je da tekst objavljen u današnjem broju dnevnika “Danas”, u vezi sa skrivanjem haškog optuženika Ratka Mladića, ne odgovara istini i da u njemu ima “dosta neverovatnog”.

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Polt izrazio je nadu da će Vlada Srbije učiniti korak ka ispunjenju medjunarodnih obaveza o saradnji sa Haškim tribunalom, uz ocenu da bi to napokon dovelo do rešenja suštinskog problema Srbije, a to je – napredak ekonomije. tribunalom, uz ocenu da bi to napokon dovelo do rešenja suštinskog problema Srbije, a to je – napredak ekonomije.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…