Najviši predstavnici Srbije i SCG – predsednik državne zajednice Svetozar Marović, predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik srpske vlade Vojislav Kostunica, ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković i šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović – sastaće se u Beogradu s predstavnicima Kontakt grupe za Kosovo.

Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini Pedi Ešdaun boraviće u Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ministrom inostranih poslova SCG Vukom Draškovićem, srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, gospodinom Pavlom.

Radnici pančevačke rafinerije najavili su nastavak štrajka započetog 8. aprila, u kome blokiraju isporuke derivata, osim prioritetnih, tražeći povećanje zarada od 30 odsto i smenu poslovodstva.

Jak zemljotres, magnitude 6,1 stepeni po Rihterovoj skali, potresao je rano jutros Tokio, ali nije nagoveštena mogućnost pojave cunamija, javili su lokalni mediji.

Sedam vojvođanskih stranaka donelo je načelnu odluku o ujedinjenju u jednu novu partiju, koja bi postala značajniji faktor na ovdašnjoj političkoj sceni, saopštio je predsednik Vojvođanskog pokreta Miroslav Ilić.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković izrazio je uverenje da će državna zajednica do kraja aprila dobiti pozitivnu Studiji izvodljivosti.

Nemački kancelar Gerhard Šreder ocenio je u Vajmaru na ceremoniji povodom 60. godišnjice oslobođenja logora Buhenvald da je “suvenir nacističke epohe” deo nacionalnog nemačkog identiteta.

Bivši šef uprave Federalne službe bezbednosti za Moskvu i Moskovsku oblast Anatolij Trofimov ubijen je sinoć na severu Moskve, saopštila je moskovska Glavna uprava unutrašnjih poslova.
tolij Trofimov ubijen je sinoć na severu Moskve, saopštila je moskovska Glavna uprava unutrašnjih poslova.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…