– Radnici Rafinerije nafte Pančevo i drugi dan štrajka, blokiraju isporuke derivata sa autopunilišta, železnice i na Dunavu, osim za prioritete kao što su bolnice, domovi zdravlja, pekare, elektroprivreda, vojska i policija.

– U Zagrebu je oformljena koordinacija veća srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, manjinsku samouprava Srba i na državnom nivou.

– Evropska komisija još nema konačan stav na osnovu koga bi se definitivno moglo reći da će studija izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru biti pozitivna, saznaje se u dobroobaveštenim izvorima bliskim Komisiji, koji tvrde da bi se konačan stav mogao iskristalisati uoči samog sastanka Kolegijuma EK.

– Najviši predstavnici Srbije i SCG sastaće se u ponedeljak u Beogradu s predstavnicima Kontakt grupe za Kosovo, saopštila je Direkcija vlade Srbije za informisanje.

Vlade Danske, Švedske, Norveške i Finske imaće aktivnu ulogu u kontaktima Beograda i Prištine sa EU, istakli su ambasadori tih zemalja u Kosovskoj Mitrovici tokom razgovora sa nosiocem srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliverom Ivanovićem. Decentralizacija i bezbednost su, kako su naglasili, ključni problemi na Kosmetu.

Aviomehaničari “Jat Ervejza”, posle 23 dana štrajka, vratili su se na posao. Oni su prekinuli štrajk posle odluke Vlade Srbije da počne proces osnivanja novog nezavisnog preduzeća “Jat – Tehnika”, u koje će preći svi aviomehaničari i inženjeri. Dogovoreno je da se u narednih 10 dana sve letelice “Jat ervejza” pregledaju. Od danas će se raditi u dve smene, jer osim osposobljavanja JAT-ovih aviona u hangaru stoje i dva Boinga 727, koji čekaju generalni remont za jednu afričku kompaniju. Iz Medija centra Jata za danas najavljuju normalizaciju aviosaobraćaja i letnji red letenja.

mpaniju. Iz Medija centra Jata za danas najavljuju normalizaciju aviosaobraćaja i letnji red letenja.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…