General Vladimir Lazarević biće danas pušten iz pritvorske jedinice u Sheveningenu, saznaje RTS u izvorima bliskim tribunalu. General Lazarević je inače dobrovoljno otputovao u Hag početkom februara, uz garancije Vlade Srbije.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić danas će u Hagu zatražiti od glavne tužiteljke Karle del Ponte podršku za dobijanje pozitivne ocene Studije o izvodljivosti.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković učestvovaće na sastanku šefova diplomatija zemalja članica Američko-jadranske povelje u albanskoj luči Drač.

Državna zajednica Srbija i Crna Gora beleži napredak na svom putu prema Evropi, ocenio je, u izjavi medijima iz regiona Zapadnog Balkana, evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je sinoć posle razgovora sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju [OEBS] i ministrom spoljnih poslova Slovenije Dimitrijem Rupelom u Beogradu, da je “neophodna odgovarajuća procena standarda na Kosovu i Metohiji” i založio se da se prilikom razgovora o statusu pokrajine poštuje princip “više od autonomije, a manje od nezavisnosti”.

Episkop Zahumsko-hercegovački Grigorije, koji predvodi delegaciju Srpske pravoslavne crkve u zvaničnoj poseti SAD, izjavio je u Vašingtonu da bi sve osobe optužene za ratne zločine trebalo dobrovoljno da se predaju Tribunalu u Hagu.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je današnjem Fajnenšel Tajmsu da se bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, koji je optužen za ratne zločine pred Haškim sudom, krije uz podršku srpske službe bezbednosti.

Na vodomernoj stanici kod Bezdana, na ulasku u našu zemlju, vodostaj Dunava jutros je iznosio 539 centimetara, što je za šest centimetara niže nego juče, rečeno je Tanjugu u toj mernoj stanici.
znosio 539 centimetara, što je za šest centimetara niže nego juče, rečeno je Tanjugu u toj mernoj stanici.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…