Bilo da ih volite ili nemate ljubavi za njih, složićete se da treba da ih sklonimo sa ulica. Uklanjanje pasa sa gradskih ulica započeo je pre izvesnog vremena, a privremeno rešenje za njihov smeštaj do izgradnje azila je na prostoru nekadašnjeg konjičkog kluba u Bujačiću. Kapacitet prihvatilišta je oko 70 pasa, koliko ih trenutno i ima pa je prema rečima predsednika Društva za zaštitu životinja trenutno obustavljeno sklanjanje pasa sa ulica.

Do sada je bilo samo nekoliko slučajeva da su vlasnici došli po svoje ljubimce u prihvatilište, ali je zato mnogo više onih koji svoje pse namerno odbacuju. U Društvu ističu da su zbog ograničenog kapaciteta prihvatilišta rešavani samo problematični slučajevi u centaru grada. Hrana za pse za sada se dobija od donatora, firme Eko-koko, ali ima i dosta građana koji pomažu u radu Društva. Drušvto će u saradnji sa veterinarskom stanicom obaviti pregled i vakcinaciju pasa.

Realizacija projekta izgradnje Azila za pse kod Suve česme uveliko je u toku. Društvo je sa svoje strane uradilo sve pripremne radnje oko izrade projekta, a sada je na opštinskim službama da daju svoje saglasnosti. Azil će biti kapaciteta 250 do 270 pasa, a u Društvu za zaštitu životinja se nadaju da će se svi poslovi završiti i azil profunkcionisati do maja ove godine.
za zaštitu životinja se nadaju da će se svi poslovi završiti i azil profunkcionisati do maja ove godine.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…