Rad okružnog suda u Valjevu u 2004. godini bio je na veoma zavidnom nivou i urađeno je više nego što je očekivano sobzirom na velike kadrovske probleme koje je ovaj sud imao kada je sudijski kadar bio u pitanju ocenio je predsednik suda Duško Đukanović. Naime, radilo se sa 3 sudije manje nego što sistematizacija to predviđa.

U drugostepenoj građanskoj materiji rešeni su svi predmeti koji su došli u Okružni sud Valjevo tokom 2004. godine. Što se tiče rada sudova u Mionici, Osečini, Ubu, Lajkovcu, Ljigu i Valjevu, Đukanović ističe da je rad bio očekivan iako je i tu postojao problem sa sudijskim kadrom. Najveći problem je u Opštinskom sudu u Valjevu gde se tokom protekle godine radilo takođe sa 3 sudije manje od predviđenog broja.

Usvojene izmene Zakona u parničnom postupku tek će pokazati da li će se poboljšati ažurnost sudova bar kada su u pitanju prvostepeni predmeti.

Preme rečima Duška Đukanovića zabrinjavajuća je struktura predmeta primljenih u Okružni sud gde je od 107 predmeta čak 70 % iz oblasti korišćenja, odnosno prometa opojnih droga. U opštinskim sudovima i dalje su najzastupljenija imovinska krivična dela i krivična dela iz privrede.
Kao reprezent pravosuđa u Srbiji Okružni sud u Valjevu bio je nedavno i domaćin francuske delegacije, a stečena iskustva mogu biti značajna za dalje unapređenje rada domaćih sudova. i domaćin francuske delegacije, a stečena iskustva mogu biti značajna za dalje unapređenje rada domaćih sudova.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…