Navršavaju se dve godine od ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića. On je ubijen u atentatu ispred sedišta Vlade Srbije, 12. marta 2003. godine. Udovica Ružica Đinđić, sa decom Lukom i Jovanom, zapalila je sveće i položila cveće na njegov grob.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je povodom druge godišnjice od ubistva Zorana Đinđića da je nekadašnji premijer “u obnovu demokratskih institucija i vrednosti uneo neverovatnu odlučnost i preko potrebnu veru”.

Predsednik Srbije i Crne Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozat Marović uručio je danas supruzi Zorana Đinđića Ružici Orden Nemanje prvog stepena, kojim je pokojni premijer postuhumno odlikovan.

U centru Prištine, ispred glavnog sedišta Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji, sinoć su odjeknule dve eksplozije, u kojima je jedan mladić povređen a dva civilna vozila su oštećena.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana posetiće u utorak, 15. marta Kosovo i Metohiju, saopšteno je u Briselu iz njegovog kabineta.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore [VSCG] general-potpukovnik Dragan Paskaš izjavio je da “odgovorno tvrdi” da se u objektima VSCG ne kriju haški optuženici.

Na kuću u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiji je vlasnik Albanac, oko ponoći je bačena bomba, potvrdio komandir severne policijske stanice, Britanac Rodžer Filips. Eksplozija se dogodila u delu grada poznatu kao “mikro naselje”, a u incidentu niko nije povređen. UMNIK policija i specijalna jedinica Kfora obavili su uvidjaj, a istraga se nastavlja, rekao je Filips.
n. UMNIK policija i specijalna jedinica Kfora obavili su uvidjaj, a istraga se nastavlja, rekao je Filips.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…