General Momčilo Perišić, koji je doneo odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal i o tome 2. marta obavestio Vladu Srbije, danas bi trebalo da otputuje u Hag, gde se očekuje objavljivanje optužnice.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je SINOĆ, povodom vesti da haški optuženik Sreten Lukić mora na još jednu operaciju, da su mu lekari koji prate stanje Lukića rekli da je potrebna još jedna manja intervencija, da ona i postooperativni period traju jedan dan i da je nakon toga svaki pacijent u stanju da putuje.

Srpsko nacionalno veće je odlučilo da pokrene inicijativu za smenu šefa UNMIK-a Serena Jesen- Petersena, zbog “najveće odgovornosti za stanje u kome se nalazi srpski narod i zbog aktivnog zalaganja u prikrivanju martovskih dešavanja [prošle godine] na poslednjoj sednici Saveta bezbednosti UN”.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je da su Ujedinjene nacije ocenile da su na Kosmetu potrebna još dva izaslanika, jedan zadužen za primenu standarda, a drugi za poslove u vezi sa određivanjem konačnog statusa.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica razgovaraće danas u Beogradu sa norveškom parlamentarnom delegacijom koju predvodi predsednik Parlamenta Kraljevine Norveške Jorgen Kozmo.

Direktor republičke Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević izjavio je da je prodato 1.406 preduzeća za oko 1,5 milijardi evra, i da se očekivanja da bi za prodaju moglo da bude najviše još oko 1.500. Plan za ovu godinu je prodaja najmanje 500 preduzeća – 300 putem aukcija, najmanje 18 putem tendera, a u 200-220 prodajom paketa Akcijskog fonda”, istakao je on.

Sneg, praćen severnim vetrom, koji od sinoć neprestano pada u većem delu Crne Gore, potpuno je odsekao Podgoricu od centralnog dela republike i bliokirao avio, zeleznički i drumski saobraćaj. Zbog loših metoroloških uslova, Aerodrom “Golubovci” od sinoć je zatvoren i tako će ostati sve dok se vremenske prilike ne poboljšaju, rekao je Tanjugu dežurni službenik Dragan Milanović.

Sirijske snage trbealo bi da počnu povlačenje iz delova Libana posle sastanka predsednika Libana i Sirije Emila Lahuda i Bašara el Asada.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…