Prva grupa od pet zatvorenika, državljana Srbije i Crne Gore, prebačena je danas iz hrvatskog zatvora Lepoglava u zatvor u Srbiju. Na graničnom prelazu Batrovci njih su dočekali ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić, kao i pripadnici MUP-a koji su ih potom sproveli u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Milan Gvero izjavio je danas pred Haškim tribunalom da nije kriv za ratne zločine nad Muslimanima u BiH 1995. za koje je optužen, dok je izjašnjavanje drugog optuženog Radivoja Miletića odloženo pošto je rekao da nije razumeo optužnicu.

Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da su elektrane EPS-a juče oborile rekord i proizvele 144.957.000 kilovata električne energije, što predstavlja najveću dnevna proizvodnju struje, ikad zabeleženu.

Priznavanje nezavisnog statusa Kosova bila bi greška koja bi se okrenula protiv sveta, izjavio je Žak Mijar, član spoljnopolitičkog komiteta francuskog parlamenta.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević sutra će vladi Srbije predložiti da se izmenom Zakona o zdravstvenom osiguranju omogući pokrivanje troškova lečenja u inostranstvu svih gradjana, ako za to postoje medicinski razlozi. Prema odredbi tog zakona, koji je na snazi od 1990-tih godina, Republički zavod za zdravstveno osiguranje [RŽO] finansira troškove lečenja van zemlje samo osoba mladjih od 15 godina.

Grčki premijer Kostas Karamanlis boraviće danas i sutra u Beogradu, gde će razgovarati sa najvišim funkcionerima Srbije, Crne Gore i državne zajednice SCG, a potom će posetiti i Prištinu.

Ostvarivanje standarda i put ka određivanju statusa Kosova praktično je u rukama institucija i građana Kosova, izjavio je šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen po povratku iz Njujorka, gde je pred Savetom bezbednosti govorio o tromesečnim kretanjima na Kosovu, naročito o ostvarivanju standarda.

ed Savetom bezbednosti govorio o tromesečnim kretanjima na Kosovu, naročito o ostvarivanju standarda.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…