Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da se rešenje budućeg statusa Kosova i Metohije mora tražiti “u pravcu izuzetno visokog stepena autonomije” za pokrajinu, koja bi bila u okviru Srbije i državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Bivši generali JNA i Vojske Republike Srpske Momčilo Perišić i Zdravko Tolimir narednih dana će dobrovoljno otići u Hag, pišu današnje “Večernje novosti”.

Grčki premijer Kostas Karamanlis boraviće danas i sutra u Beogradu, gde će razgovarati sa najvišim funkcionerima Srbije, Crne Gore i državne zajednice SCG, a potom će posetiti i Prištinu.

Demarkacija granice između SCG i Makedonije u delu prema Kosovu biće predmet razgovora kosovskih vlasti i UNMIK-a i premijera Makedonije Vlade Bučkovskog tokom današnjeg susreta u Prištini.

Penzionisani generali Vojske Republike Srpske Radivoj Miletić i Milan Gvero danas će se u prvom pojavljivanju pred Haškim tribunalom izjasniti o krivici za zločine u Srebrenici i Žepi 1995. godine za koje su optuženi. Tadašnji pomoćnici komandanta VRS Ratka Mladića, Gvero i Miletić dobrovoljno su otišli u Haški Tribunal.

Svedok odbrane na suđenju Slobodanu Miloševiću Goran Stojčić posvedočio je da je američka tv mreža CNN “režirala” snimke albanskih izbeglica koje su krajem marta 1999. godine prelazile sa Kosova u Makedoniju.

Bezbednosno informativna agencija dostavila je juče Odboru Skupštine Srbije za bezbednost i odbranu izveštaj povodom tvrdnje da je njen direktor Rade Bulatović neovlašćeno iznosio dokumentaciju Državne bezbednosti.

U svetu ne postoji sistem protivraketne odbrane [PRO] kadar da zaštiti od novih nuklearnih raketa na kojima radi Rusija, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Ivanov, ne precizirajući kada će one biti uvrštene u naoružanje ruske vojske.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…