U Vladi Srbije će, povodom godinu dana rada Vlade, biti predstavljen rad Ministarstva prosvete i sporta, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva nauke i zaštite životne sredine i Ministarstva za dijasporu.

Kako je saopštio Vojni kabinet VSO, sednica Vrhovnog saveta odbrane, koju je za danas zakazao predsedavajući VSO Svetozar Marović, otkazana je za utorak, 8. mart, zbog novonastalih obaveza članova VSO.
Vrhovni savet odbrane je trebalo da razmatra kadrovska i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Kako javlja naš dopisnik, Srbi iz Batusa u centralnom delu Kosova i Metohije noćas su posle dva i po meseca dobiji struju,koja ima je pre podne ponovo isklučena. Bez električne energije i dalje su Srbi u Prilužju i Lipljanu.

Vlasti Srbije i Crne Gore generalno su poštovale ljudska prava svojih građana, ali je bilo problema u nekim oblastima kao što su neefikasnost sudova, autocenzura novinara i slučajevi diskriminacije i nasilja nad manjinama i ženama, ističe se u izveštaju Stejt departmenta posvećenom poštovanju ljudskih prava i sloboda u svetu tokom prošle, 2004 godine.

Savet stranih investitora [FIC] predstaviće “Belu knjigu” za 2005. godinu – dokument koji sadrži najznačajnije probleme sa kojima se suočavaju investitori u Srbiji, kao i predloge za njihovo rešavanje koji bi doprineli poboljšavanju investicione klime i opštem privrednom rastu.

Izbeglice sa Kosova 1999. godine, prvih dana bombardovanja NATO na Jugoslaviju, koje su prelazile u Makedoniju, nisu imale tragove povreda vatrenim oružjem i bežale su zbog straha od bombi, svedočio je dr Dobre Aleksovski na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković razgovarao je danas sa članovima Radiodifuznog saveta o uslovima za početak rada tog regulatornog tela. Na sastanku je dogovoreno da, po zvaničnom konstituisanju u petak, 4. marta, članovi Radiodifuznog saveta predlože parlamentu kandidata za devetog člana tog tela sa Kosova i Metohije, zatim statut, finansijski plan i predlog izmena Zakona o radiodifuziji kojima bi se otklonile uočene manjkavosti.

Evropska unija je zabrinuta zbog inicijativa koje Srbiju i Crnu Goru mogu da skrenu na pogrešan put, izjavila je danas portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Kristina Galjak, povodom predloga Podgorice o transformaciji državne zajednice u savez nezavisnih država.

ina Galjak, povodom predloga Podgorice o transformaciji državne zajednice u savez nezavisnih država.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…