U Vladi Srbije će, povodom godinu dana rada Vlade, biti predstavljen rad Ministarstva prosvete i sporta, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva nauke i zaštite životne sredine i Ministarstva za dijasporu.

Vrhovni savet odbrane razmatraće kadrovska i druga pitanja iz svoje nadležnosti. Sednicu je zakazao predsedavajući VSO Svetozar Marović, a kako je saopštio Vojni kabinet VSO, sednici će prisustvovati i ministar odbrane Prvoslav Davinić, zamenik ministra odbrane Vukašin Maraš i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Dragan Paskaš.

Ministar SCG za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić izjavio je juče da se uskoro očekuju “još dve do tri dobrovoljne predaje” Haškom tribunalu, što će našu zemlju nesumnjivo približiti pozitivnoj oceni Studije o izvodljivosti na putu pridruživanja Evropskoj uniji.

Kako RTS saznaje iz krugova bliskih Savetu ministara, prošle nedelje je ekipa vrhunskih stranih stručnjaka i naših renomiranih lekara pregledala generala policije Sretena Lukića. Konstatovano je da je njegovo zdravstveno stanje dobro i da je sposoban da otputuje u Hag.

Suđenje optuženima za ubistvo četiri člana Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali i za pokušaj ubistva lidera te stranke Vuka Draškovića nastavlja se danas u Okružnom sudu u Beogradu.

Predsednik Vlade Makedonije Vlado Bučkovski sastao se juče u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, predsednikom SCG Svetozarom Marovićem i predsednikom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom.

Član stalne delegacije Skupštine SCG u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Ljubiša Jovašević učestvovaće na zasedanju Komiteta za politička pitanja Parlamentarne skupštine u Varšavi.

U sudnicama Medjunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu će biti nastavljena dva procesa.
Bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević će početi ispitivanje još jednog svedoka odbrane, doktora Dobre Aleksovoskog, upravnika Službe hitne medicinske pomoći u Skoplju, pod čijom nadležnošću su bila i pogranična područja sa Kosovom i Metohijom u vreme vazdušnog rata NATO protiv SRJ u proleće 1999.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…