Kiša koja se ledi pri tlu pada na području Prijepolja, gde je kretanje vozila otežano, a na putevima u planinskim predelima ima mestimično raskvašenog i utabanog snega, pa je neophodna zimska oprema, a na pojedinim deonicama i lanci.

Na Čestobrodici i Tresibabi, kao i na području Knjaževca magla smanjuje vidljivost na 30 do 50 metara, dok je na području Bora vidljivost od 50 do 100 metara. Sitnijih odrona ima na deonicama trasiranim duž klisura i useka, naročito na Đerdapskoj magistrali i u dolini Lima.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na magistralnom putu od Kolašina ka Podgorici, na prilazima Kopaoniku, preko Tare, Debelog Brda, Rtnja, Crnog Vrha, Goča, Bukova, Divčibara, na Pešteru, Vlasini, području Ivanjice, Ivanjice, Novog Pazara, Raške i Vranja, kao i na putu Rožaje-Kula.

Zbog snežnih nanosa, u Crnoj Gori su neprohodni putevi Nikšić-Šavnik-Žabljak i Nikšić-Plužine-Šhcepan Polje. Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin otpočeli su radovi na sanaciji kosine, na lokalitetu Rabuša, na izlazu iz Podgorice, usled čega se vozila naizmenično propuštaju jednom trakom, a svakodnevno u vremenu od 12-14 saobraćaj se u potpunosti zaustavlja. Poluautoput od granice ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od četiri kilometra, tako da se vozila preusmeravaju na stari put. e ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od četiri kilometra, tako da se vozila preusmeravaju na stari put. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…