Skupština Srbije završila je nocas razmatranje vladinog Predloga zakona o javnim agencijama kojim se sistemski ureduje rad svih agencija koje treba da obavljaju razvojne, strucne ili regulatorne poslove od opšteg interesa.
Podršku zakonskom predlogu koji je razmatran po hitnom postupku najavili su poslanici vladajucih stranaka i Socijalisticka partija Srbije [SPS], Srpska radikalna stranka [SRS] glasace protiv, dok su poslanici Demokratske stranke [DS] podršku zakonu u celini uslovili prihvatanjem nekoliko njihovih amandmana.

Skupština Srbije i Crne Gore trebalo bi da razmatra predloge izmena dva zakona kojima bi trebalo da se reši problem smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi i Vojsci SCG. Ti predlozi juce nisu dobili “zeleno svetlo” u skupštinskim odborima za unutrašnje ekonomske odnose i finansije i za odbranu, jer je ocenjeno da se ne zasnivaju na egzaktnim procenama viška zaposlenih, da nisu utvrdeni kriterijumi za njihovo otpuštanje i da nema ni prateceg socijalnog programa za zbrinjavanje viška radnika.

Vlada Srbije bi trebalo da donese odluku o uvodenju prinudne uprave u nacionalnoj avio-kompaniji “Jat ervejz”.
Predstavnici sindikata “Jat ervejza” su 14. februara prihvatili predlog predstavnika vlade, sa kojima su pregovarali, da se u “Jat ervejzu” uvede prinudna uprava i sprovede restruktuiranje, jer ce, u protivnom, kao jedino rešenje preostati stecaj.

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesic izjavio je da Hrvatska ne razmišlja o mogucnosti da odustane od tužbe protiv SCG za agresiju i genocid, koju je podnela Medunarodnom sudu pravde u Hagu.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte tvrdi da je Ante Gotovina u domašaju hrvatskih vlasti ali Zagreb igra dvostruku igru kako bi zaštitio haškog begunca, koji je optužen za zlocine nad Srbima, od izrucenja tom sudu, navedeno je u njenom pismu Evropskoj uniji, ciji je sadržaj otkrila agencija AFP.

Caj od hrizanteme, popularan napitak medu Kinezima, ima pozitivno dejstvo u borbi protiv raka, utvrdili su kineski istraživaci. Cvet hrizanteme, biljke iz roda Crysanthemum, koja se koristi i za pripremu jela, narocito u japanskoj kuhinji, sadrži antioksidant zvani flavonoid, koji napada celije raka, izvestila je agencija DPA.
apanskoj kuhinji, sadrži antioksidant zvani flavonoid, koji napada celije raka, izvestila je agencija DPA.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…