Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas u Orašcu, povodom obeležavanja 201. godine Prvog srpskog ustanka i donošenja prvog srpskog ustava – Sretenjskog ustava 1835. godine, da vodilja srpskom narodu i sada treba da bude ideja srpske revolucije -“jedinstvo, sloboda i ustavnost”.

Predsednik Koordinaciong centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je da je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Kosovu i Metohiji u svakom pogledu bila pozitivna. “Ono što je neophodno da svi zajedno uradimo posle te posete je da se okupimo oko jedinstvenog pristupa vezanog za politiku koja se vodi prema Kosovu i Metophiji ” rekao je Čović na konferenciji za novinare Socijaldemokratske partije, čiji je predsednik.

Poslanici Skupštine Crne Gore nastavili su danas raspravu o Predlogu zakona o neposrednim izborima za Parlament državne zajednice, koji je dostavila Socijalistička narodna partija. Skupština je na ranijim sednicama već dva puta odbila nacrte tog zakona koji su predložili Srpska narodna stranka i Nezavisno udruženje pravnika.

Svetom arhijerejskom liturgijom koju je u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg služio vladika Jovan, u Orašcu je počela proslava Dana državnosti Srbije i 201. godišnjice Prvog srpskog ustanka.
Liturgiji su prisustvovali predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, potpredsednik vlade Miroljub Labus, ministri Dragan Jočić i Predrag Bubalo, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

U saobraćajnoj nesreći kod Slovca u opštini Lajkovac, u ponedeljak uveče poginule su Milica Lazarević, rođena 1946. i Katarina Gojković [1967], saopšteno je Tanjugu u Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Valjevu.

Visoka radna grupa Evropske komisije za transport ponovo je danas uvrstila Srbiju među najvažnije prioritete Unije u evropskim koridorima, što podrazumeva povezivanje transevropske mreže saobraćajnica sa mrezom u susednim zemljama i regionima.

Predstavnici banke “Inteza” i akcionari “Delta banke” potpisali su ugovor o kupoprodaji 75 odsto akcija plus jedna, koji predviđa i mogućnost, pod određenim okolnostima, prodaje 100 odsto akcijskog kapitala “Delta banke” s pravom glasa toj italijanskoj banci.

Skupština Evromediteranske komore izabrala je predsednika Privredene komore Srbije Slobodana Milosavljevića za potpredsednika, što otvara mogućnost da se jedan deo fondova Evropske unije kroz konkretne projekte skrene u SCG i da se zemlje članice te asocijacije otvore za srpske firme, saopštila je PKS.

Republika Srpska mogla bi danas da dobije destu po redu vladu, ukoliko na sednici parlamenta, koja se održava u Banjaluci, poslanici podrže ekspoze i sastav kabineta koji je predložio mandatar Pero Bukejlović iz Srpske demokratske stranke. Skupštinskom zasedanju prisustvuju 83 poslanika, koliko ih i ima u parlamentu RS. Za izbor nove vlade potrebna su najmanje 42 glasa.

Srbija i SRJ nisu počinile agresiju na BiH, a srpski predsednik Slobodan Milošević je svoj ograničeni uticaj na vođstvo bosanskih Srba upotrebljavao u cilju postizanja mira – svedočio je danas u Hagu svedok odbrane Vladislav Jovanović.

Stanovništvo sedam pacifickih ostrva, na kojima živi oko 230.000 stanovnika, u panici danas hita prema zaklonima, jer se prbiližavaju dva ciklona, od kojih se prvi – “olaf”, kreće brzinom od preko 300 kilometara na sat.
Australijsko-pacifički centar za prirodne nesreće svrstao je “olaf” u kategoriju pet ciklona i već je upozorio lokalno stanovništvo da bi njegove posledice mogle da budu “kritično opasne”.

orio lokalno stanovništvo da bi njegove posledice mogle da budu “kritično opasne”.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…