Poslanici Skupštine Srbije danas su završili osmodnevnu raspravu o Vladinom predlogu Zakona o radu, o kome će se izjasniti u danu za glasanje. Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka su u amandmanima, koje je podržao i Vladan Vučićević iz Nove Srbije [NS], predložili da opšti kolektivni ugovor obavezuje sve poslodavce, a ne samo one koji su u vreme zaključivanja ugovora članovi udruženja poslodavaca.

Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom danas je odlučio da Savetu ministara uputi predlog odluke kojom će se dati garancije da se general Vladimir Lazarević, protiv koga se vodi postupak pred Tribunalom, privremeno pusti na slobodu, kao i da se njemu i članovima njegove uže porodice prizna pravo na materijalnu pomoć.

Šef UNMIK-a Seren Jesen-Petersen upozorio je u Beču, na sastanku stalnog saveta Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, na opasnost od eventualnog izbijanja nasilja na Kosmetu kako bi se sprečio napredak u pregovorima o budućem statusu pokrajine.

Strukovni sindikat vazduhoplovnih mehaničara Srbije saopštio je danas da su avio-mehaničari “Jat ervejza” stupili u štrajk i da će do ispunjenja zahteva servisirati 30 odsto domaćih letova i sve letove u međunarodnom saobraćaju. Sindikat traži hitnu isplatu zaostalih novembarskih i decembarskih zarada, utvrđivanje odgovornost menadžmenta firme i preispitivanje mogućnosti da se odgovornima za nepoštovanje zakona i propisa preduzeća obustavi isplata plata.

Poznati televizijski i radijski novinar Milovan Ilić Minimaks preminuo je sinoć u italijanskom gradu Padovi, posle duge i teške bolesti. Minimaks je rodjen 5. novembra 1938. godine u Lipnici, kod Kragujevca. Osnovnu i srednju školu završio je u Kragujevcu. Nesvršeni je student beogradskog Pravnog fakulteta.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus potvrdio je Tanjugu da je Generalna direkcija Evropske komisije za poljoprivredu predložila je da se za Srbiju i Crnu Goru odredi ovogodišnja kvota za izvoz šećera na tržište Evropske unije od 180.000 tona, što je najveća količina koja se odobrava zemljama zapadnog Balkana u okviru preferencijalnog statusa.

U Palati federacije potpisan je Sporazum predstavnika SCG i Evropske banke za obnovu i razvoj [EBRD] o kreditu u iznosu od oko 33,5 miliona evra za finansiranje Projekta modernizacije i usavršavanja sistema upravljanja kontrolom letenja SCG. Vrednost projekta procenjena je na oko 90 miliona evra, od čega će 33,5 miliona obezbediti EBRD, 34 miliona Evropska investiciona banka, a 22,5 miliona Agencija za kontrolu letenja SCG.

Severna Koreja je saopštila da je proizvela nuklearno oružje za samoodbranu i da se povlači iz razgovora šest zainteresovanih država o nuklearnom programu Pjongjanga na “neodređeno vreme”. “Već smo preduzeli odlučne korake da se povučemo iz Ugovora o nuklearnom neširenju i proizveli nuklearne bombe kako bi se nosili sa otvorenom politikom Bušove administracije da izoluje i uništi Demokratsku Narodnu Republiku Koreju”, citirala je zvanična agencija KCNA reči predstavnika ministarstva inostranih poslova, do sada najdirektnije saopštenje da Pjongjang već poseduje nuklearno oružje.

Istraga Pentagona i nedavno deklasifikovani dokumenti potvrdjuju navode uhapšenih da su ženski islednici koristili “seksualnu taktiku” u američkom vojnom zatvoru u Gvantanamu na Kubi, objavio je danas list “Vašington post”. Najmanje osam uhapšenih je, u pisanim žalbama ili preko advokata, optužilo žene-islednike za kršenje “muslimanskih običaja u pogledu seksa” i kontakta sa ženama, uključujući “trljanje o tela zatvorenika i provokativno diranje”, objavio je list.

ujući “trljanje o tela zatvorenika i provokativno diranje”, objavio je list.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…