Umetnost u subkulturnim sredinama i Zloupotreba medija u političke svrhe bile su teme šetvorodnevnog seminara održanog početkom meseca u Herceg Novom. Velibor Marjanović i Milivoj Kostić kao predstavnici KPZ Valjevo bili su učesnici ovog seminar.
-“Mi smo tamo prijavili rad “Let za Blagdalu”, to je film rađen još pre tri godine, ali je donekle korigovan i prilagođen za ovu priliku i naravno učestvovali smo u diskusijma i debatnom klubu na temu umetnosti, stvaralaštva i kreativnosti u sredinama poput one u kojima mi radimo, dakle u KPZ Valjevo”, kaže Marjanović.
Na seminaru je održano nekoliko predavanja i prikazan je i film kako kaže Marjanović o nečemu što se odavno uražnjava u KPZ, a to je uvođenje nekih oblika umetnosti ne samo u KPZ već i u ustanove za nezbrinutu decu i ustanove za ljude sa poremećajima u ponašanju.
-“Postoje tendencije da se umetnost uvede na velika vrata, a kako je na seminaru rečeno to podrazumeva “čak” i likovne kolonije, hepeninge i performanse. Kada smo samo nabrojali petnaestak naših dešavanja, kao što je recimo održavanje modne revije još pre dve godine (što je jedinstveno u zatvorima u Evropi), da se jedina prava likovna kolonija održava već nekoliko godina, da list obeležava 25 godina postojanja, ljudi su ostali zapanjeni jer su do tada govorili o nekim futurističkim vizijama koje u KPZ Valjevo odavno žive” – ponosno ističe Marjanović.
Marjanović ističe da sem nekih statističkih podataka nije bilo nikakvih drugih novina koje bi se mogle u praksi primeniti i nije načeta nikakva suštinska tema u ovoj oblasti.
kvih drugih novina koje bi se mogle u praksi primeniti i nije načeta nikakva suštinska tema u ovoj oblasti.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…