U Horgošu, u dve porodične kuće, juče su pronađena tela 6 članova porodice Salma. Kuće se nalaze pored međunarodnog puta Subotica –Segedin. Stradali su Salma Jožef i njegova supruga Jolan, koji su ubijeni nožem u dvorišnoj kući dok su u drugoj porodičnoj zgradi njihov sin Nandor, snaja Nela i unučad David i Betina ubijeni iz vatrenog oružja.

Lideri osam država centralne i istočne Evrope obavezali su se danas na skupu “Dekada Roma” da narednih deset godina rade na “ukidanju diskriminacije i prevazilaženju nedopustivih razlika izmedju Roma i ostalih članova društva”.

Predstavnici Kontakt grupe plus [Grupa za podršku] ustanovljene nakon prošlogodišnjeg martovskog nasilja albanskih ekstremista, razgovaraće danas u Prištini o decentralizaciji lokalne vlasti i uključivanju kosovskih Srba u aktuelne procese u pokrajini.

Dejan Milenković Bagzi predat je danas u Atini predstavnicima vlasti Srbije i Crne Gore, potvrdio je za Betu ambasador SCG u Grčkoj Dušan Bataković. Milenković je optužen za učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, 12. marta 2003.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je u Podgorici da je ovo godina u kojoj moraju biti uhapšeni Radovan Karadžić i Ratko Mladić, kako bi im se suđenje završilo do 2008, kada ističe mandat Tribunala. Ona je izjavila i da Crna Gora treba aktivnije da sarađuje sa Hagom i da je od crnogorskih zvaničnika dobila uveravanja da su spremni na potpunu saradanju sa Tribunalom.

Bezbednosno – informativna agencija saopštila je da su navodi Vladimira Popovića “Bebe” u emisiji “Insajder” Televizije B92 o Agenciji i njenom direktoru u potpunosti neistiniti. Agencija zbog toga od nadležnih pravosudnih organa očekuje preuzimanje odgovarajućih zakonskih mera, navedeno je u saopštenju, koje je javnosti prosledila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Portparol Stejt departmenta Ričard Baučer izjavio je da se SAD i dalje protive bilo kakvoj promeni granica na Balkanu i da se u tom pogledu nije promenio ni američki stav o Kosovu.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…