Potpisivanjem ugovora o izradi Studije izvodljivosti izrade magistralnog gasovoda Beograd – Valjevo napravljen je prvi korak u realizaciji procesa gasifikacije Valjeva i KO.

vuletic

Država nece dozvoliti privatizaciju glavnih transportnih sistema, ali će dozvoliti koncesije za one delove sistema koji nisu na magistralnom putu.
Današnji sastanak i početag realizacije projekta gasifikacije pocetak je i zaštite zdravlja ljudi, ocenio je predsednik Opštine Jovan Tomic i dodao da uvodjenje prirodnog gasa nije samo jeftinije vec omogucava i lagodniji život. Tomic je naglasio i da je ovo primer tesne saradnje svih Opština KO.
Dragan Despotovic, direktor JKP Valjevo naglasio je da ne treba dovoditi u pitanje dovdjenja gasa u Valjevo. Kako je istakao Despotovic, Valjevo je suoceno sa velikim aero-zagadjenjem. JKP Valjevo radilo je projekat toplane i toplifikacije Valjeva, te ako studije pokažu da je korišcenje gasa ekonomski opravdanije, oprema koja ce biti ugradjena u toplani je kompatibilna i može koristiti gas kao energent. bez dodatnih ulaganja.
Okružna direkcija u narednom perodu preuzela je na sebe potpisivanjem ugovora izradu Studije izvodljivosti, a za 45 dana, ocekuje se izrada idejnog, pa potom izvodjackog projekta. Paralelno ce se tražiti i izvori finansiranja. Direktor Direkcije, Zoran Jakovljevic uveren je da Direkcija nakon sestogodisnjeg iskustva i kadrova koje ima da može da obezbedi kvalitetno vodjenje investicije i uveren je da ce Valjevo za dve godine imati gasovod.
Prednosti gasa kao energenta, a ciji je nusprodukt najvecim delom voda, moglo bi biti izuzetno korisno za KO kao poljoprivredno podrucje i podrucje sa prirodnim bogatstvom pogodnim za razvoj turizma, jer se mora voditi racina o ekoloskim aspektima. Cena prikljucak za domacinstva u Srbiji se krece oko 1000 ≠ i moze se otplatiti putem kredita na 24 rate, a u Energogasu isticu da su zagovornici produzenja tog roka na 60 meseci.
platiti putem kredita na 24 rate, a u Energogasu isticu da su zagovornici produzenja tog roka na 60 meseci.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…