Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je, u izjavi američkom državnom radiju “Slobodna Evropa”, sa sedištem u Pragu, da su otkazivanje posete Havijera Solane Beogradu i prethodno uskraćivanje pomoći SAD loši signali za Srbiju.

Predstavnici Srpske liste za Kosovo i Metohiju sastaće se sa šefom UNMIK-a Soren Jesen-Petersenom u Prištini i pokušaće da reše problem isključivanja struje u Srpskim sredinama, izjavio je jedan od nosilaca te liste Goran Bogdanović. On je izjavio da bi na sastanku trebalo da bude reči i o povratku raseljenih i izbeglih lica na Kosmet i eventualnom učešću srpskih predstavnika.

Spoljnopolitički savetnik premijera Srbije Vladeta Janković ocenio je u izjavi Tanjugu da ne treba politički instrumentalizovati nedolazak visokog predstavnika EU Havijera Solane u Beograd, naglašavajući da je ta poseta odložena, a ne otkazana.

Članovi Odbora za Kosovo Skupštine SCG na današnoj sednici zatražio je aktivan i ravnopravan tretman Državne zajednice u Rezoluciji o zaštiti ljudskih prava na Kosovu, koju naredne nedelje treba da usvoji Parlamentarna skupština Saveta Evrope.

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Polt izjavio je danas u Užicu da njegova zemlja ne namerava da smanji pomoć lokalnim zajednicama u Srbiji, bez obzira što je uskratila 10 miliona dolara pomoći Vladi zbog nesaradnje sa Haškim tribunalom.

Pripadnici Odeljenja unutrašnjih poslova u Bujanovcu i Bezbednosno – informativne agencije, pronašli su danas u selu Veliki Trnovac, opština Bujanovac, pored mesnog groblja, veliku količinu municije.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da odgovor Tribunala na inicijativu da se formira lekarska komisija koja bi se uverila u zdravstveno stanje generala policije Sretena Lukića očekuje “krajem ove ili početkom sledeće nedelje”.

Ambasador Ruske Federacije [RF] u Srbiji i Crnoj gori Aleksandar Aleksejev izjavio je da je RF privržena očuvanju i SCG i Srbije, kao i njihove teritorijalne celovitosti, pa zato i smatra važnom i nezaobilaznom Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…