Predsednik Komiteta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da postoji mogućnost formiranja istražne komisije lekara koju bi sastavio Tribunal, a koja bi odlučila da li će oboleli general Sreten Lukić biti lečen u Srbiji ili u Hagu.

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana odlučio je da odloži sutrašnju posetu Beogradu zbog toga što jedan broj tema o kojima je hteo da razgovara sa rukovodstvom Srbije i Crne Gore nisu dovoljno sazrele da bi mogle biti rešene, izjavila je Beti Solanin portparol Kristina Galjak.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović u današnjem telefonskom razgovoru ukazao je šefu UMNIK-a Sorenu Jesen – Petersenu na važnost rešavanja problema sa snabdevanjem strujom pojedinih područja na Kosovu u kojima žive Srbi.

Više od 80 srpskih domaćinstava u Batusu, od kojih polovina danas slavi Svetog Jovana, 34. dan je bez električne energije, a za agregate, koje je juče uručio Koordinacioni centar, nema nafte, izjavio je Tanjugu predstavnik sela Slavoljub Savić.

Naši narodi i naše dve države nemaju pravo na nesporazume, izjavio je ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković nakon susreta u Budimpešti sa šefom mađarske diplomatije Ferencom Šomođijem i premijerom Ferencom Đurčanjem.

Srpski ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić izjavio je Tanjugu da bi uvođenje posebnog telefonskog pozivnog broja za Kosovo i Metohiju, kako je juče najavio šef UNMIK-a Seren Jesen-Petersen, direktno prekršilo rezoluciju 1.244.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se sa članovima ekspertskog tima koji je, posle višemesečnog rada, završio predlog novog republičkog Ustava.

Odlukom da vladi Srbije uskrate pomoć zbog nesaradnje sa Haškim sudom, SAD Beogradu nisu uvele sankcije, već su postupile u skladu sa svojim interesima i svojim zakonima, objasnio je danas američki ambasador u SCG Majkl Polt.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…