Direktor “Elektrokosmeta” Nebojša Aleksić izjavio je Tanjugu da je jutros bez struje ostalo i srpsko selo Babin Most na centralnom Kosovu.

Iako je šef UNMIK-a Seren Jesen-Petersen obećao da će hitno razmotriti problem snabdevanja električnom energijom ugroženih srpskih naselja na Kosovu i Metohiji, prošla su još dva duga dana za žitelje tih naselja a rezultata jos nema, izjavio je Tanjugu šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Srđan Đurić.

U Preševu je počela vanredna sednica lokalne Skupštine, posvećena aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na jugu Srbije, nakon pogibije dečaka Dašnima Hajrulahua, 7. januara.

Kako BEOGRAD 202 nezvanicno saznaje u toku su pregovori sa generalima optuzenima pred Haskim tribunalom. O njihovoj dobrovoljnoj predaji pregovaraju Aleksandar Nikitovic, savetnik premijera Vojislava Kostunice i Jovan Simic, savetnik predsednika Borisa Tadica.

Visoka delegacija Srbije i Crne Gore, koju predvodi predsednik državne zajednice Svetozar Marović, danas je u poseti glavnom gradu Škotske, Edinburgu, kojom će završiti višednevnu zvaničnu posetu Velikoj Britaniji.

U Beograd će doputovati savetnik Visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Stefan Lene, koji ima zadatak da za petak pripremi posetu Havijera Solane.

Rusija smatra da je “neophodno” da Srbija i Crna Gora sarađuju sa Haškim tribunalom, ali sumnja da bi od te saradnje trebalo u potpunosti da zavisi odnos Evrope i Srbije, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić smatra da odlazak četvorice generala u Hag ne bi izazvao bilo kakve probleme u armiji.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…