ŠEf UNMIK-a Soren Jesen Petersen razgovaraće u Beogradu sa srpskim zvaničnicima o situaciji na Kosovu i Metohiji, problemu električne energije i pitanju decentralizacije. On će se sresti sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Vojislavom Koštunicom, šefom Koordinacionog centra Nebojšom Čovićem i sa predstavnicima Kontakt grupe.

Vlada Srbije očekuje od šefa UNMIK-a Sorena Jesena Petersena da odmah smeni direktora Kosovske elektrodistribucije Džona Ešlija, pošto je “očigledno da on ne želi ili ne ume da reši problem” snabdevanja strujom srpskih naselja na Kosovu i Metohiji, rekao je FoNetu šef Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Srđan Đurić.

Štrajkački odbor sindikata pilota “Jat ervejza” je saopštio da privremeno prekida obustavu rada, navodeći da je takva odluka prvenstveno u interesu putnika, a i znak dobre volje prema vladi Srbije.

Predsednik SCG Svetozar Marović, koji je, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Vukom Draškovićem, ministrom odbrane Prvoslavom Davinićem i ministrom za ekonomske odnose sa inostranstvom Predragom Ivanovićem, doputovao u trodnevnu posetu Velikoj Britaniji, razgovaraće sa britanskim premijerom Tonijem Blerom i šefom Forin ofisa Džekom Stroom.

Stjepan Mesić je pobednik drugog kruga predsedničkih izbora, održanih u Hrvatskoj, jer je sa 66 odsto osvojenih glaova pobedio kandidata HDZ-a Jadranku Kosor, saopšteno je na konferenciji za medije Državne izborne komisije.

Prema najnovijim podacima, u cunamiju na jugu i jugoistoku Azije poginulo je 175.458 osoba, saopštile su vlasti i zdravstveni zvaničnici.
namiju na jugu i jugoistoku Azije poginulo je 175.458 osoba, saopštile su vlasti i zdravstveni zvaničnici.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…