Večeras se dočekuje Nova godina prema Julijanskom kalendaru, kojeg se pridržavaju srpska, ruska, gruzinska i nekoliko malih pravoslavnih crkava, četiri stare patrijaršije [vaseljenska, jerusalimska, antiohijska i aleksandrijska] i svi svetogorski manastiri.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojša Čović izjavio je da je za njega neprihvatljiv zahtev da se povuku vojska i policija sa tog područja.

Koordinaciono telo za jug Srbije proslediće danas komisiji MUP-a Srbije zahtev za otvaranje malograničnog prelaza između SCG i Makedonije Miratovac-Lojane. Potpredsednik Koordinacionog tela Rasim Ljajić rekao je agenciji Beta da je zahtev, kako i procedura nalaže, stigao iz opštine Preševo, na čijoj će se teritoriji prelaz nalaziti.

UNMIK policajac iz Nigerije poginuo je jutros u 8.30 sati u Prizrenu, zbog eksplozije bombe dok se nalazio u službenom automobilu, potvrđeno je Tanjugu u UNMIK policiji.

Piloti Jat ervejza održali su jutros, od osam do devet sati, štrajk upozorenja, a svi letovi u tom periodu bili su obustavljeni i poletanja pomerena za posle devet časova, izjavio je Tanjugu predsednik Štrajkačkog odbora pilota Jat ervejza Ljupčo Nikodinovski.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović preneo je danas delegaciji Ministarstva odbrane SAD, koju predvodi kontraadmiral Donald Loren, odlučnost Podgorice za što bržu realizaciju vojnih reformi, uz uverenje da će one imati nužnu podršku Pentagona i Stejt dipartmenta.

Havijer Solana doputovaće krajem iduće nedelje u Beograd u nastojanju da, u susretima sa vođstvom Srbije, Crne Gore i državne zajednice, da podstrek delotvornijem delovanju institucija SCG i što skladnijim odnosima Beograda i Podgorice.

Slovenija je amandmanima na republički ustav 1989. godine počela “igru otcepljenja” i razgrađivanja Jugoslavije, rekao je u sudnici Haškog tribunala Ratko Marković, svedok odbrane na suđenju bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću. unala Ratko Marković, svedok odbrane na suđenju bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću.@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…