Stariji vodnik Vojske Srbije i Crne Gore Jadranko Kandic preminuo je od rana zadobijenih kad je rano jutros u njega pucao vojnik Sadudin Adrovic iz podgoricke kasarne “Masline”, saopštila je Informativna služba Podgorickog korpusa.

Slovenacki ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel ce u svojstvu predsedavajuceg OEBS-a doputovati u jednodnevnu posetu Kosovu i Metohiji gde ce se u susretu sa predstavnicima medunarodne zajednice u pokrajini, kosovskih vlasti i kosovskim Srbima upoznati sa politickom i bezbednosnom situacijom u pokrajini, kao i sagledavanje procesa decentralizacije u pokrajini, odnosno mogucnost veceg ukljucivanja Srba u rad pokrajinskih institucija.

Vršilac dužnosti predsednika Okružnog suda u Nišu Novica Stefanovic saopštio je da je na osnovu rezultata istrage vojnik Dušan Petrovic, iz Zaplanjske Toponice kod Niša, izvršio samoubistvo u kasarni u Kraljevu.

Predsednik Srbije Boris Tadic potvrdio je da ce dati svoj prilog za Fond za Kosovo i Metohiju, izrazivši nadu da ce najveca moguca sredstva biti izdvojena za ovakav fond.

Predsednik Republike Srbije Boris Tadic razgovarao je sa politickim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.
Na sastanku je zakljuceno da Srbi sa Kosova i Metohije i država Srbija moraju da razgovor o buducem statusu docekaju spremno i sa jasnim planom. Zakljuceno je, takode, da je nezavisnost Kosova i Metohije neprihvatljiva za državu Srbiju, a postignut je i dogovor da se radni sastanci odrzavaju najmanje jednom mesecno.

Visoka delegacija Ministarstva odbrane SAD boravi u cetvorodnevnoj poseti Srbiji i Crnoj Gori. Kako je najavljeno, clanovi delegacije sastace se sa ministrom odbrane SCG Prvoslavom Davinicem, clanovima Generalštaba Vojske SCG, predstavnicima Ministarstva inostranih poslova SCG, kao i sa predsednicima Srbije i Crne Gore Borisom Tadicem i Filipom Vujanovicem.

Ministar finansija Mladan Dinkic ucestvuje na dvodnevnom ekonomskom 10. Forumu centralne i istocne Evrope, najvecem investicionom skupu zemalja regiona koji se održava u Becu. Dinkic ce kao jedan od glavnih govornika na ovom skupu predstaviti dosadašnje rezultate ekonomskih reformi u Srbiji, ekonomsku politiku vlade u 2005. godini i mere za ubrzano približavanje Evropskoj uniji.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilic je izjavio da ce dva aviona “Aviogeneksa” odleteti iz Beograda za Šri Lanku, sa 40 tona humanitarne pomoci koju je Vlada Srbije namenila nastradalima u katastrofalnom zemljotresu krajem prošle godine. Ilic je rekao da je ukupna vrednost pomoci oko 150.000 evra. Pomoc sadrži lekove, hranu i druge najpotrebnije stvari za nastradala podrucija.

Posle tronedeljne pauze, u Haškom tribunalu ce biti nastavljeno sudenje bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševicu optuženom za za genocid u Bosni i Hercegovini i zlocine protiv covecnosti u Hrvatskoj i na Kosovu. Kao novi svedoci njegove odbrane najavljeni su dvoje Francuza – vojni lekar Patrik Bario i bolnicarka Eva Krepen – koji su kao bivši pripadnici “plavih šlemova” radili u bolnici u Glini u vreme hrvtskih vojno-policijskih operacija “Blesak” i “Oluja” 1995. Oni su kao dobrovoljci 1998. godine radili u bolnici u Peci i bili svedoci zbivanja na Kosmetu sve do vazdušnih udara NATO u martu 1999.

Uprava carina je od 1. do 10. januara imala ukupno 2.578 carinskih racuna sa kojih je naplaceno 241.482.112 dinara na ime poreza na dodatu vrednost [PDV], receno je na jučrašnjoj konferenciji za novinare u toj ustanovi.
Tako je, izmedu ostalog, uvedeno elektronsko ulaganje dokumenata, informaticka kontrola bankarskih garancija, uradjen je elaborat strategije sprecavanja izigravanja naplate PDV, a formirano je i posebno telo koje ce kontrolisati primenu te strategije. Na inicijativu Uprave carina formirano je i koordinacino telo za borbu protiv organizovanog kriminala.
ije. Na inicijativu Uprave carina formirano je i koordinacino telo za borbu protiv organizovanog kriminala.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…