>>>Dva zemljotresa ponovo su pogodila Indoneziju. Prvi jacine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio je grad Banda Aceh u 5.13h po lokalnom vremenu. Drugi jacine 5,1 stepeni pogodio je isti prostor nekoliko sati kasnije. Epicentar zemljotresa je Indijski okean. Izveštaja o nastradalima i šteti za sada nema, navodi se na veb sajtu americkog Instituta za geološka istraživanja.

>>>Povorka od oko 20.000 Albanaca pronela je kroz centar Preševa telo 16-godišnjeg Gašima Hajrulahua, koji je poginuo u petak u blizini sela Miratovac, na granici izmedu Srbije i Crne Gore i Makedonije. Povorka se na nekoliko minuta zaustavila ispred zgrade Skupštine opštine Preševo, nakon cega je nastavila ka seoskom groblju u selu Oraovica.

>>>Ministar odbrane SCG Prvoslav Davinic izjavio je da ce policija od vojske uskoro preuzeti kontrolu državne granice. Sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom potpisacemo sporazum o povlacenju vojske sa državne granice, ciju ce kontrolu pruzeti pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, ali to ne znaci da ce pripadnici vojske biti u potpunosti povuceni iz ovog ili bilo kog drugog granicnog regiona, rekao je Davinic u emisiji BK televizije “Nije srpski cutati”.

>>>Predsednik SO Preševo Ragmi Mustafa zakazao je za danas nastavak sednice Skupstine povodom pogibije Gašnima Hajrulahua iz Oraovice kod Preševa, koji je nastradao u petak, kod sela Miratovac, na granici Srbije i Makedonije.

>>>Premijer Srbije Vojislav Koštunica prireduje dobrotvorni božicni i novogodišnji prijem za biznismene iz zemlje i dijaspore za prikupljanje sredstava za novoobrazovani Fond za Kosovo i Metohiju. Kako je najavlujeno iz premijerovog kabineta, prijem ce biti održan u Domu garde Vojske Srbije i Crne Gore na Topcideru. Vlada Srbije je osnovala Fond za KiM, koji nece biti na budžetu republike, vec je predvideno da se sredstva za pomoc Srbima u pokrajini prikupljaju od poslovnih ljudi iz dijaspore i iz Srbije.

>>>Celnik Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanovic izjavio je Tanjugu da ce glavna tema razgovora Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom i premijerom Srbije Borisom Tadicem i Vojislavom Koštunicom biti delovanje srpske zajednice u narednom periodu.

>>>Ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajic najavio je da ce, povodom tragicne pogibije šesnaestogodišnjeg Albanca iz Oraovice kod Preševa na granici sa Makedonijom, u Preševu i Bujanovcu razgovarati sa predstavnicima albanske zajednice, politickih stranaka i lokalnih organa vlasti. Ljajic je juce izjavio Tanjugu da ce državne institucije uciniti sve da sprece porast politickih i etnickih tenzija na jugu Srbije.

>>>Mahmud Abas je proglasio svoju pobedu na izborima za novog palestinskog predsednika, pošto su prve procene po izlasku glasaca sa birališta pokazale da je osvojio najmanje dve trecine glasova.
pošto su prve procene po izlasku glasaca sa birališta pokazale da je osvojio najmanje dve trecine glasova.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…