Utakmica sa poljskom ekipom Prokom Trefl, u 8. kolu grupe ‘A’ Evrolige bila je poslednja zvanična u 2004. godini, ali za ko˛arka˛e Partizana Pivara MB godina nije zavr˛ena. Ekipa prvaka Srbije i Crne gore odigraće do Nove godine jo˛ dve utakmice, u sredu, 29. decembra u Kru˛evcu, sa Napretkom, i u četvrtak, 30. decembra u Kraljevu, sa ekipom Sloge. Planiran je i kontrolni meč sa ekipom Vojvodine u Novom Sadu, a datum će naknadno biti određen.

I pored činjenice da do Svetskog prvenstva u fudbalu koje je na programu 2014. ima jo˛ deset godina, već sada se moıe naslutiti koja drıava vaıi za apsolutnog favorita za dobijanje organizacije ovog prestiınog nadmetanja. Naime, kako je FIFA odlučila da se po principu rotacije svaki naredni Mondijal odrıava u zemlji-članici nekog drugog kontinentalnog Saveza, kroz deset godina najbolji fudbaleri sveta će se nadmetati u Juınoj Americi. S obzirom da je Brazil već sada istakao kandidaturu a nju podrıalo svih ostalih devet članica CONMEBOL-a, po svoj prilici će se ˛ampionat planete 2014. godine odrıati upravo u domovini “karioka”, koji su do sada pet putaosvajali Svetski kup.

Iako je prelazak Du˛ana Kecmana u litvansku ekipu Lijetuvos Ritas bio već izvestan, biv˛i ko˛arka˛ Partizana je od danas zvanično igrač turskog Efes Pilsena. Kecman je sezonu počeo u grčkom Makedonikosu, a posle raskida ugovora sa tim klubom bio u ozbiljnim pregovorima sa klubom koji vodi Vlade Đurović. Na kraju, Kecman se preselio u Istanbul, gde će igrati do kraja sezone. Efes Pilsen se nalazi u grupi ‘A’ Evrolige, u kojoj je i Partizan Pivara MB, a Kecman će u najelitnijem evropskom takmičenju debitovati 6. januara kada u Istanbulu, u derbiju, gostuje Klimamio Bolonja.

FK Porto, aktuelni evropski ˛ampion, najavio je pojačanja u zimskom prelaznom roku.
Prvi na listi zelja Portugalaca je česki reprezentativac Toma˛ Rosicki. On je trenutno član nemačke Borusije iz Dortmunda, a kako su popularni “milioneri” u ozbiljnim finansijskim problemima ovo bi moglo da bude dobro re˛enje za obe ekipe, naročito zato ˛to je i sam Čeh izrazio ıelju da napusti “”Vestfalen””. Suma koju Nemci traıe za Rosickog je 15 miliona evra.

Devet utakmica NBA lige odigrano je u noći između nedelje i ponedeljka. Sakramento Kingsi neprijatno su iznenadili svoje navijače porazom od Golden Stejta – 94:98. Stojaković je za 43 minuta uknjiıio 18 poena i četiri skoka. Od na˛ih internacionalaca vi˛e niko nije nastupio protekle noći, a junak večeri bio je ko˛arka˛ Milvokija Majkl Red, koji je Čikagu ubacio čak 39 poena. Baksi su slavili 99:92. U ostalim susretima: Denver – Dalas 88:102, Njujork – ©arlot 91:82, Klivlend – Nju Orleans 100:91, San Antonio – Boston 107:90, Minesota – Va˛ington 109:74, Feniks – Toronto 106:94 i Hjuston – L.A.Klipers 96:79.
tonio – Boston 107:90, Minesota – Va˛ington 109:74, Feniks – Toronto 106:94 i Hjuston – L.A.Klipers 96:79.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…