Odluka o povećanju doneta je u petak na zatvorenoj sednici Administrativnog odbora. Poslanička plata bez dodataka do sada je iznosila 34.000, a posle ovog povećanja trebalo bi da bude oko 37.500 i to bez različitih dodataka i dnevnica. Podsetimo, poslanici Skupštine Srbije poslednji put su sebi uvećali plate u oktobru, a krajem tog meseca i početkom novembra javnost je bila revoltirana zbog Predloga zakona o Skupštini, koji je nazivan i zakonom o privilegijama poslanika.

Pozivajući se na izvor u Tuzilaštvu, “Nedeljni telegraf” u sredu piše da je nezvanično saznao da su Specijalno tužilaštvo i Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala pokrenuli istragu protiv osoba koje su otkrile identitet pokojnog Pejovića. Dodaje se da se objavljivanje te informacije smatra odavanjem državne tajne, što je krivično delo koje povlači višegodišnju kaznu zatvora.

Haradinaj je, predstavljajući program Vlade na redovnoj sednici Skupštine Kosova, rekao da taj dokument predstavlja šemu za uspešnu vladavinu u naredne tri godine i osnovu za razvoj Kosova, odnosno predviđa stvaranje države Kosovo i ostvarivanje standarda koji će biti uspešno realizovani. Posle predstavljanja, Programa je prihvaćen sa 66 glasova, protiv je glasao jedan poslanik, a 34 su bila uzdržana.

Prema najavama, u penziju bi, pored sadašnjeg načelnika Generalštaba, generala Branka Krge, trebalo da ode još desetak generala, a GŠ bi trebalo da bude organizovan po modelu NATO. Vojni analitičar Centra za civilno vojne odnose Miroslav Timotić kaže da to znači da će Uprave u GŠ biti organizovane tako da budu kompatibilne sa onim koje postoje na Zapadu.

Naftaši od Vlade Srbije traže povećanje marži, odnosno da učešće prometa na malo u maloprodajnoj ceni derivata bude 10 odsto i da taj procenat bude isti pri svakom daljem usklađivanju cena. Privatni naftaši kažu da ne traže povećanje maloprodajne cene, već samo preraspodelu utvrđene cene naftnih derivata između učesnika u proizvodnji i prometu, čime građani neće biti nimalo oštećeni. Vlasnici privatnih benzinskih pumpi u Srbiji jutros su se okupili ispred Centra “Sava” u Beogradu i uz pratnju policije krenuli ka rafinerijama nafte u Pančevu i Novom Sadu.

U saopštenju se navodi da se pored te prijave, porez na prenos apsolutnih prava, podnosi i poreska prijava za porez na kapitalni dobitak, 15 dana od dana ostvarivanja prihoda. Za sve dodatne informacije vlasnici akcija se mogu obratiti nadležnoj filijali Poreske uprave, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, 40 osnovnih i srednjih škola koje su dobile računare na poklon izabrano je po kriterijumu uspeha i potrebe za računarima. “Akcija Ministarstva ima za cilj tehničko osavremenjivanje škola, a potom i stvaranje multimedijalnih učionica”, navodi se u saopštenju.

Ministar Rasim Ljajić kaže da je po treći put tražio objašnjenje zašto nije potpisano rešenje o izručenju Milenkovića, optuženog za učešće u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića. “Prethodne dve urgencije ostale su bez odgovora”, rekao je Ljajić i dodao da se retko dešava da od pravosnažne presude o izručenju do potpisvanja rešenja prođe toliko vremena.

Specijalna jedinica policije je u raciji u podrumu zgrade češke NVO našla dva minobacača, šest bombi, drugo nelegalno oružje i štampač na kojem su falsikovana dokumenta. Ruski mediji su preneli da je tokom racije jedna osoba ubijena. “Banditi su se predstavljali kao saradnici organizacije “Čovek u nevolji””, piše češki dnevnik “Lidove novini” prenoseći izjavu ministra unutrašnjih poslova Čečnije Ruslana Alhanova.

renoseći izjavu ministra unutrašnjih poslova Čečnije Ruslana Alhanova.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…