“ Grad Valjevo i prigradska naselja koja su prikljucena na gradsku vodovodnu mrezu, tokom perioda od 4 godine bila su uredno snabdevana zdravom pijacom vodom u skladu sa Pravilnikom o ispravnosti vode za pice, o cemu svedoce izvestaji “ Zavoda za zastitu zdravlja “ izjavio je danas direktor vodovoda Dragan Lukic. Po njegovim recima, osnovna koncepcija rada JKP Vodovoda Valjevo zasnivala se na sanaciji i izgradnji kapitalnih objekata, kao sto su: sistem vodosnabdevanja Mrcic – Paune, vodovodna mreza Severice – Caric, vodovodna mreza Sedlare, prikljucenje DP “ Pivara “ na vodovodnu mrezu i iskljucenje sa vodozahvata Paklje. Prema standardima Evropske Unije, svako naseljeno mesto sa vise od 5000 stanovnika mora imati postrojenje za preciscavanje otpadnih voda, kao jedan od uslova za prijem u Evrosku Uniju, pa je na osnovu toga, kako je izjavio Dragan Lukic, pokrenuto postrojenje za preradu otpadnih voda u Goricu.

On je ovom prlikom istakao da je velika paznja poklonjena otkrivanju i popravci kvarova na 2742 mesta, kao i otkrivanju nelegalnih potrosaca, u saradnji sa komunalnom inspekcijom gde je veci broj bespravno prikljucenih korisnika regulisalo svoje obaveze. G. Lukic je takodje pomenuo relizaciju znacajne investicije u cilju smanjenja elektricne energije, za koju je zainteresovana Ceska.

Dragan Lukic direktor JKP Vodovod Valjevo je najavio niz velikih projekata, cija realizacija treba da ugleda svetlo dana, a to su : Buster stanica Paklje, Postrojenje za preciscavanje vode “ Kamenica “, rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreze Divcibare uvo]enje iso standarda i drugi. scavanje vode “ Kamenica “, rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreze Divcibare uvo]enje iso standarda i drugi. @@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…