Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić demantovao je danas tvrdnje predstavnika vlasti da je s američkom firmom “Meridijan homs” [ Meridian Homes ] sklopljen samo predugovor o ustupanju poslovne zgrada Vojske Srbije i Crne Gore u centru Beograda u zamenu za izgradnju vojnih stanova u naselju Bežanijska kosa. Vučić je novinarima stavio na uvid kopiju spornog dokumenta,”Ugovora o finansiranju i izgradnji stambeno – poslovnih obekata na lokaciji Bežanijska kosa, II Mesna zajednica Novi Beograd”, koji je zaključen je 4. novembra ove godine, a potpisao ga je ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić.

Civilna misija UN na Kosovu [UNMIK] ocenila je da nema razloga da se veruje da se neka grupa sa Kosova priprema za oružane sukobe na jugu Srbije i u Makedoniji. “Situacija na Kosovu je mirna i stabilna. Mi nemamo informacije koje bi bile razlog da verujemo da se priprema novi konflikt u tim zemljama”, izjavio je prištinskim elektronskim medijima protparol UNMIK-a Neradž Sing.

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da su kazne visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Pedija Ešdauna izrečene Republici Srpskoj potpuno neopravdane i predstavljaju još jedan pogrešan korak u sadašnjim veoma složenim političkim prilikama.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da su njenu internet prezentaciju napali albanski hakeri. U saopštenju se navodi da rano jutros hakeri provalili na server Srpskog kongresa ujedinjenja i napali prezentaciju Eparhije. Sa prezentacije je potpuno izbrisana arhiva informativne službe Eparhije, dok je na forumu postavljen poster sa natpisom “Kosovo će biti nezavisno od Srba”.

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić potvrdio je danas da je podneo ostavku na tu funkciju. Ivanić je novinarima u Banjaluci nakon sednice Glavnog odbora Partije demokratskog progresa [PDP] čiji je lider, rekao da je ta stranka podržala opredeljenje i ostalih članova Saveta ministara BiH i njihovih zamenika iz PDP-a da podnesu ostavke.

Visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun izjavio je da će prema Republici Srpskoj [RS] preduzeti oštrije mere ukoliko taj entitet nastavi sa nepoštovanjem Dejtonskog sporazuma, ne isključujući ni mogućnost ukidanja RS.
“Ništa ne isključujem i sve je moguće. Ali moram kazati, ako RS poštuje Dejtonski sporazum, ja ću zaštititi njene nadležnosti”, rekao je Ešdaun u intervjuu za banjalučke “Nezavisne novine”. Prema njegovim rečima, najveća opasnost za taj entitet je nepoštivanje Dejtonskog sporazuma.

ovim rečima, najveća opasnost za taj entitet je nepoštivanje Dejtonskog sporazuma.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…