Dva naoružana čoveka otela su jutros, na autoputu koji vodi od Maratona u Atinu, autobus sa 26 putnika, saopštili su grčki policijski izvori. Direktor kompanije koja je vlasnik autobusa Nikos Kucojorgos izjavio je novinarima da mu je jedan od putnika u razgovoru mobilnim telefonom rekao da otmičari žele da ih novi vozač, pošto je stari pobegao, odveze na atinski aerodrom. Direktor kompanije nije, međutim, naveo u koju zemlju bi otmičari želeli da odu.

Radna grupa državne komisije koja je ispitivala okolnosti pod kojim je 5. oktobra došlo do tragedije u kasarni “Topčider”, kada su stradali vojnici Dražen Milovanović i Dragan Jakovljević, juče je javnosti predstavila izveštaj u kojem tvrdi da je gardiste ubilo treće lice.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović razgovaraće u Berlinu s nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom o situaciji u regionu, kao i o bilateralnim i evropskim temama.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da mart predstavlja “crvenu liniju”, koju je Evropska unija odredila za državnu zajednicu SCG da bi se ispunjavanjem obaveza kvalifikovali za Studiju o izvodljivosti.

Skupština Srbije nastaviće raspravu o Predlogu zakona o izmenama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica. Izmene zakona predložila je poslanička grupa SPO kako bi se pripadnici Ravnogorskog pokreta u pravima izjednačili sa učesnicimima Narodnooslobodilačkog rata, odnosno partizanima.

Međunarodni sud pravde u Hagu trebalo bi da odluči da li je nadležan za tužbu SR Jugoslavije protiv članica NATO, zbog genocida i nezakonite upotrebe sile tokom agresije 1999. godine. Ranije je diskretno stavljano do znanja Beogradu da će, ukoliko želi da pristupi programu “Partnerstvo za mir”, morati da odustane od sporenja sa članicama NATO.

Za Demokratsku stranku i predsednika Srbije Borisa Tadića donošenje novog ustava Srbije nema veze sa inicijativom za vanredne parlamentarne izbore, izjavio je specijalni savetnik predsednika Srbije i član DS Zoran Lutovac.

arne izbore, izjavio je specijalni savetnik predsednika Srbije i član DS Zoran Lutovac.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…