Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović boraviće u Briselu, u kraćoj radnoj poseti Evropskoj uniji, gde će se sastati posle podne sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijerom Solanom.

Skupština Srbije je na sednici koja je počela oko 13 sati, usvojila Zakon o državljanstvu kojim se ubrzava postupak sticanja državljanstva, omogućuje se dvojno državljanstvo i proširuje se krug lica koja mogu da imaju olakšice pri rešavanju svog statusa. Za Zakon je glasalo 128 poslanika vladajuće većine, dok njih 44 prisutnih nije glasalo.

Među islamskim teroristima zarobljenim u Iraku ima i onih koji su došli s Kosova i Metohije i iz Bosne i Hercegovine, rekao je ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić.

Koordinator Evropske unije za antiterorizam Gajs de Fris upozorio je danas da, uprkos tome što nije bilo napada terorista od onog u martu u Madridu i što su sprečene nekoliko njihovih akcija u pojedinim zemljama, terorizam i dalje ugrožava Evropu.

Predsedik Socijaldemokratske partije Nebojša Čović zatražio je danas, povodom pogibije dvojice gardista 5. oktobra ispred kasarne u Topčideru, odgovornost za one koji su prikrivali činjenice i istinu o toj tragediji.

Više desetina studenata prošetalo je danas centralnim beogradskim ulicama u znak protesta zbog izbora Ramuša Haradinaja za premijera nove Vlade Kosova.

Definisanje statusa Kosova i Metohije nije moguće bez Beograda i ne postoji nijedan valjan osnov u želji Albanaca da na teritoriji Srbije “legalno proglase drugu državu”, jer bi to značilo kršenje elementarnih normi i međunaradnog prava, ocenio je ministar pravde Srbije Zoran Stojković.

MUP Srbije i Vlada Srbije borbu protiv organizovanog kriminala smatraju svojim prioritetniom zadatkom, izjavio je funkcioner policije Srbislav Ranđelović. Ranđelović je, otvarajući dvodnevni skup o borbi protiv trgovine drogom u regionu, istakao da su problemi u borbi protiv organizovanog kriminala slični za sve zemlje regiona, ukazujući na potrebu “zajedničke akcije i saradnje”.

slični za sve zemlje regiona, ukazujući na potrebu “zajedničke akcije i saradnje”.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…