Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i predsednik Albanije Alfred Mojsiju, složili su se danas, u razgovoru iza zatvorenih vrata u Tirani, da ceo balkanski region treba da prevaziđe prošlost i okrene se budućnosti, saznaje Tanjug u krugovima delegacije Srbije i Crne Gore.

Ministri inostranih poslova zemalja članica NATO ponovili su danas, u zaključcima posle sastanka u Briselu, punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu svih zapadnobalkanskih zemalja i potpunoj integraciji tih zemalja u evroatlantske strukture, kao i opredeljenje za miran razvoj, stabilnost i demokratiju u regionu.

Generalni direktor Uneska Koićiro Macura izjavio je Tanjugu u Tirani da će ta agencija Ujedinjenih nacija uskoro organizovati donatorski sastanak za Kosovo, na kojem treba da budu obezbeđena sredstva za obnovu porušenih i oštećenih srpskih crkava i spomenika kulture.

Protiv bivših rukovodioca Državne bezbednosti Franka Simatovića i Jovice Stanišića, policija u Srbiji nije podnela ni jednu krivičnu prijavu i oni se u Beograd vraćaju pod uslovima koje je postavio Haški tribunal, izjavila je Simatovićev advokat Neda Gajović.

Poslanici Skupštine SCG ratikifkovali su danas sporazum o kreditu za razvoj za strukturno prilagođavanje Crne Gore, a posle pauze će raspravljati o poslaničkim pitanjima. Poslanici su usvojili i predlog zakona o sprovođenju tog sporazuma.

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o amandmanima na vladin predlog za izmenu Zakona o porezu na dohodak građana, prvom od šest poreskih zakona o kojima je juče obavljen objedinjeni načelni pretres.

Oko 300 radnika “Srbijašuma”, koji protestuju zbog smene direktora tog javnog preduzeća, blokiralo je danas oko 13 sati saobraćaj kod zgrade Vlade Srbije u Beogradu,dok kordon od oko pedesetak policajaca pokušava da ih spreči u tome.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…