Košarkaši Partizana večeras protiv Cibone igraju meč šestog kola Evrolige. Protekle nedelje crno – beli su ostvarili prvu pobedu u najelitnijem evropskom takmičenju, a svi u klubu nadaju se da će se pobednička serija nastaviti večeras protiv velikog rivala. Najbolji košarkaš Partizana Dejan Milojević razmišlja samo o pobedi, kojom bi se njegova ekipa umešala u borbu za neko od mesta koje vodi u narednu rundu takmičenja. (ton) Sve karte za ovaj meč su prodate još juče, a početak meča u Pioniru zakazan je za 20 časova i 40 minuta.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore večeras startuje na prvenstvu Evrope, koje se održava u Mađarskoj. Prve protivnice “”plavih”” biće Hrvatice, a meč u Debrecinu počinje u 20 časova. Izabranice Mileta Isakovića sutra igraju protiv Slovenije, a u subotu protiv Ruskinja. Plasman u drugu rundu nadmetanja obezbediće po tri ekipe iz svake od četiri grupe, dok će nakon novih mečeva koje će po šest selekcija odigrati u dve grupe, dve prvoplasirane selekcije iz svake – igrati u polufinalu.

Pored meča Partizan – Cibona u toku večeri će biti odigrano još šest susreta u Evroligi. Za favorite slove Barselona protiv francuskog Asvela, odnosno madridski Real u gradskom derbiju, sa ekipom Estudijantesa. Ostali parovi: Žalgiris – Montepaski, Olimpija – Makabi, Olipijakos – Efes Pilsen i Skavolini – AEK.

Fudbalski klub Barselona iskreno je želela da angažuje Gabrijela Batistutu, ali se na tom putu isprečio neočekivani problem. Naime, Katalonci su potpuno smetnuli sa uma da Batistuta nema status “komunitarca”, odnosno ne poseduje pasoš zemlje članice Evropske unije, pa je argentincu javljeno da od angažmana nema ništa. Kako sada stvari stoje, Barselona će u januarskom prelaznom roku najverovatnije angažovati našeg Ljuboju.

Nekadašnji kapiten košarkaškog kluba Partizan i reprezentativac Srbije i Crne Gore Miroslav Berić mogao bi karijeru da nastavi u Grčkoj. 31-godišnji šuter je ove jeseni uzburkao beogradsku košarkašku čaršiju odbivši ponudu Crvene zvezde, za koju su kasnije čelnici kluba sa Malog Kalemegdana tvrdili da nije ni postojala. U međuvremenu Berić je bio zanimljiv za neke španske klubove, ali kako sezona odmiče a prave ponude nema, izgleda da će poziv iz Grčke biti prihvaćen. Naime, čelnici novog prvoligaša Paneliniosa ponudili su Beriću ugovor do kraja sezone. Ova ekipa trenutno se nalazi na 12. mestu u šampionatu Grčke, sa svega dve pobede iz osam ligaških mečeva.

Od mečeva koji su u toku noći odigrani u okviru NBA lige izdvajamo pobede Minesote na gostovanju u Filadelfiji 119:84. Kevin Garnet postigao je 19 poena i imao 8 skokova i 7 asistencija. Košarkaši Denvera trijumfovali su na gostovanju u Vašingtonu 111:105. U pobedničkoj ekipi blistao je Andre Miler, koji je ostvario učinak od 34 poena i po osam uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.
stao je Andre Miler, koji je ostvario učinak od 34 poena i po osam uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…