Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Mostaru sa predsednikom Federacije BiH Nikom Lozančićem o uspostavljanju ekonomskih i jačanju političkih odnosa Srbije i Federacije.

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica danas je nastavio konsultacije oko rada na donošenju novog Ustava razgovorom sa predsednikom Skupštine Srbije Predragom Markovićem.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić pozdravio je danas odluku Haškog tribunala da bivšeg šefa Službe državne bezbednosti Jovicu Stanišića i njegovog zamenika Frenkija Simatovića pusti na slobodu do početka suđenja.

Predsedniku SCG Svetozaru Maroviću juče je stiglo novo preteće pismo u kome se preti smrću i Borisu Tadiću i Rasimu Ljajiću, saznaju “Večernje novosti”.
.
Skupština Srbije prekinula je u 14 sati raspravu o više ekonomskih zakona, među kojima je i predlog izmena Zakona o porezu na dohodak građana. Nastavak rasprave zakazan je za 15 sati. Sve poslaničke grupe, osim Srpske radikalne stranke [SRS] najavile su da će podržati usvajanje svih šest predloženih zakonaskih rešenja.

Odbraniti prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i izboriti se da Kosovo i Metohija ostane u granicama državne zajednice, a ako se ona podeli, onda u državnim granicama Srbije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković podnoseći izveštaj o radu svog ministarstva Odboru Skupštine SCG za spoljne poslove.

Ministar finansija Mlađan Dinkić saopštio da je sa sindikatima prodavaca na “buvljacima” postigao dogovor o uvođenju fiskalnih kasa. Kako se navodi u stenogramu sa jučerasnje sednice Skupstine Srbije, on je rekao da je dogovreno da 1. januara 2005. godine prodavci na “buvljim pijacama” obave popis robe i istakao da im neće biti biti zaračunavan porez na zatečenu robu. Dinkić je naveo da zbog uvođenja poreza na dodatu vrednost 1. januara neće biti više moguće izbegavanje plaćanja poreza, jer će i uvoznici robe za “buvljake” porez i carinu plaćati na granici.
oguće izbegavanje plaćanja poreza, jer će i uvoznici robe za “buvljake” porez i carinu plaćati na granici.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…